Kuşkan, “10 ilçede önseçim olacak”

Kuşkan, “10 ilçede önseçim olacak”

 CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 10 ilçede ön seçim yapacaklarını belirterek, “Üyelerle yapılırsa 8 bin, delegelerle yapılırsa 1800...

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 10 ilçede ön seçim yapacaklarını belirterek, “Üyelerle yapılırsa 8 bin, delegelerle yapılırsa 1800 partili oy kullanacak. Sandıktan kim çıkarsa o adayımız olacak. Lütfen kimse aday adaylarının taraftarlığını yapmasın” dedi.

AKAR: “İZMİT KESİN BİZİM”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi: “Depremin üzerinden 14 yıl geçti. Hala yıkılması gereken 3.756 bina ortalıkta duruyor. Bu şehre çivi bile çakılmadı. Sedaş binasını, Jandarma lojmanını yıkmak bile günler sürüyor. Kentimiz beceriksizler tarafından yönetiliyor. Biz seçimlere kilitlendik. İzmit halkı bu kentteki gerçekleri görüyor. İzmit seçimlerini yüzde 100 kazanacağız. Bu konuda tereddüdü olan varsa, bu salondan hemen çıksın. Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanacağız. Ekip halinde çalışırsak, kimse bizim sırtımızı yere getiremez” dedi. Kocaeli milletvekili Haydar Akar konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’na da ağır eleştiriler yöneltti. Kalburcu’ya gittiklerini, bu köyde bir damla suyun akmadığını gördüklerini söyleyen Akar şöyle devam etti: “Bu kentte hala suyu, yolu olmayan köyler var. Sabahtan akşama din bezirgânlığı yapıyorlar. Karaosmanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın papağanı gibi. O ne derse, aynısını tekrarlıyor. Artık din bezirganlığı yapamayacaklar. İnsanlar onları çözdü. AKP’ye oy verenleri de ikna edeceğiz. İzmit halkı, CHP döneminde bu kentte yapılanları çok iyi biliyor.”

İKİ İLÇE HARİÇ ÖN SEÇİM

Toplantıda CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan da konuştu. Kuşkan, partisinden İzmit Belediye Başkan adaylığı için 8-10, meclis üyeliği için 120 civarında başvuru beklediklerini söyledi.  CHP İl Başkanı “Başiskele ve Karamürsel hariç bütün ilçelerde Başkan adalarımızı ön seçimle belirleyeceğiz. Bize daha önce ön seçim yapılsın diye bastıranların bir kısmı, şimdi ön seçime karşı çıkıyorlar. Ön seçim yapılacak. Üye ile yapılırsa 8 bin, delege ile yapılırsa 1800 partili oy kullanacak. “Kuşkan, CHP’de vesayetin olmadığını da söyledi, “Ön seçim yapıldığında partimizin oyu ortalama yüzde 1.5 oranında yükseliyor. Ön seçim kültürünü geliştirmek zorundayız. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Ama lütfen aday adayları için taraftarlık yapmayın. Sandıktan kim çıkarsa, CHP’nin adayı o olacaktır. Süreç, artık CHP’nin lehine işlemektedir” dedi. CHP İl Başkanı Kuşkan da konuşmasında Karaosmanoğlu’nu eleştirerek şunları söyledi: “Başkan Karaosmanoğlu, sabah kahvaltılarını ve yürüyüşlerini iyi yapıyor. Ama vizyonu yok. Halkın içine çıkacak yüzü yok. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eteğine yapışmış. Bunların yönettiği bu kentte yaşamaktan zul duyuyorum. AKP’liler din ve Recep Tayyip Erdoğan olgusunu iyi kullanıyorlar. Ama bunlar İzmit’i yönetecek insanlar değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.