Kulüpler nefes alacak

Kulüpler nefes alacak

Önceki gün ulusal basına düşen haberlerde Ziraat Bankası’nın, Süper Lig takımlarından en alt profesyonel lige kadar borcu bulunan kulüplerin borçlarını ödeyerek yeniden yapılandıracağı bilgisi yer aldı.

TÜM BORÇLAR ÖDENECEK VE YAPILANDIRILACAK

Başta Spor Toto Süper Lig takımları olmak üzere mali açıdan sıkıntılı süreçten geçen Türk kulüplerinin borçlarının ödenmesi ve yapılandırılması konusunda Ziraat Bankası’nın devreye girdiği belirtildi. Ulusal basında çıkan haberlerde TFF başkanı Yıldırım Demirören ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bugün tüm kulüplerin borçlarının Ziraat bankası tarafından ödenerek yapılandırılması ile ilgili olarak açıklama yapılacağı kaydedildi. İddialara göre kulüpler 31 Ocak tarihine kadar borçlarını bankaya bildirecek ve ardından bu borçlar Ziraat Bankası tarafından ödenecek. Kulüpler ise Ziraat Bankası'nın yapılandırmasıyla borçlarını taksitler halinde ödeyecek. Bu sistem alt lig kulüpleri için de geçerli olacak.

ALT LİGLER İÇİN DE GEÇERLİ OLACAK

Ulusal basında yer alan bilgilere göre, kulüplere 31 Ocak 2019 tarihine kadar gelir-gider bilançolarını hazırlamaları için süre verildi. Bilançoları inceleyecek olan Türkiye Bankalar Birliği ve konsorsiyum ortakları, her kulüp için farklı bir plan çıkaracak. Borçların beş yıla kadar taksitlendirilmesi önerisi de değerlendirilecek. Süre de borca ve bilançolara göre belirlenecek. Bazı kulüplerin "ek kaynak" teklifinin de görüşüldüğü ancak bunun kabul görmediği belirtildi. İdari ve mali denetimlerinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılacağı projede Türkiye Bankalar Birliği çatısı altında tüm borçlar üstlenildikten sonra, sürdürülebilir bütçe yapılarının sıkı kontrol altına alınması planlanıyor. Bilindiği üzere ilimizde Kocaelispor başta olmak üzere tüm kulüplerin büyük maddi sıkıntı ve borçları bulunuyor. Böyle bir proje uygulanmaya konulursa ilimiz kulüplerinin katılıp katılmayacağı merak edilen konuların başında geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.