Kültür Merkezi Hızla Yükseliyor

Kültür Merkezi Hızla Yükseliyor

  Dilovası Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapımı devam eden Dilovası Kültür Merkezi inşaatı tüm hızıyla...

 

 

Dilovası Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapımı devam eden Dilovası Kültür Merkezi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Kısa süre önce temeli atılan kültür merkezi ikici katının yapımına başlandı. 3,500 metrekarelik alanda yapımı devam eden Kocaeli’nin en büyük kültür merkezlerinden biri olacak olan Dilovası Kültür Merkezi, Dilovası’na modern bir yapı kazandırılmış olacak. Yapımı hızla devam eden Kültür Merkezi toplam 5 kat ve 6 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ

Belediye binası arkasındaki 3 bin 500 metrekarelik alanda gerçekleşen çalışma ile şehre modern bir yapı kazandırılacak. Toplam 6 bin metrekarelik proje yapımı hızla devam ediyor. Kültür Merkezi içerisinde 272 kişilik konferans ve gösteri salonu, düğün salonu, fuaye alanı, sergi salonları, kütüphane, derslikler,  kahve evi ve otopark yapılacak. Kültür Merkezi’ne belediye binasından bir açık bir de kapalı geçiş köprüsü yapılacak.

HAYALİ GERÇEK OLUYOR

 

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın en büyük hayalim Dilovası’na çok amaçlı kültür merkezi yapmak diyerek işe koyulan Yaman, “Dilovası’nın geleceğine ışık tutacaktır. Dilovası’nın çocuklarının yarınlarına umutla bakmasını sağlayacak Kültür Merkezi bittiğinde hemen hemen her gün yapılacak tiyatro, sergi, konferans, gibi etkinlikler ile gençlerimizin ufkunu açacaktır. Ayrıca kültür merkezimizin içerisinde yer alacak olan kütüphane ve bilgievi’de çocuklarımızın eğitimine önemli destek olacaktır. Kocaeli’nin en büyük kültür merkezlerinden biri olacak olan kültür merkezimizin yapımında bizlere önemli destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.