‘Krizin yükü çalışanlara yıkılamaz’

‘Krizin yükü çalışanlara yıkılamaz’

Vatan Partisi Gebze İşçi-Sendika Büro Başkanı Özkan Çakmak, “İşçi, köylü, esnaf, memur ve milli sanayici krizin sıkıntısını çekiyor.” dedi.

Vatan Partisi Gebze İşçi-Sendika Büro Başkanı Özkan Çakmak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Çakmak yaptığı açıklamada, “Emperyalizmin krizi ile ülkemiz yöneticilerinin, 1980 den bu yana izlediği yanlış ekonomik politikaları sonucu, yaşadığımız kriz birleşince, kriz bütün kesimleri kapsadı. İşçi, köylü, esnaf, memur ve milli sanayici krizin sıkıntısını çekiyor. Sanayici her krizde olduğu gibi, krizi işçilerin sırtına yıkarak kurtulacağını sanıyor. Bu krizden öyle bir kurtuluş yolu yok. İşçi çıkararak üretimi devam ettirmek ve pazar bulmak mümkün değil. Herkes işsiz kalınca, ürününü kime satacaksın? Dışarıya da satamazsın.

TEK KURTULUŞ YOLU ÜRETMEKTİR 

Gümrüklerin, mamul ürünlerin ithalatına kapatılması, gümrük duvarlarının dikilmesidir. Türkiye'de üretilen, dışarıdan getirilmemelidir. Üretim için de işçiye ihtiyaç vardır. Krizden kurtulmak için, işçi ile birlikte çözüm aramak gerekir. Eski şaşalı dönem bitmiştir. Ülkeyi yönetenler ve sanayiciler de, tasarruf etmek zorundadır. Ürettiğiniz ürünün ham maddesini de kendiniz üretmelisiniz. Dışarıdan alıp satma dönemi sona ermelidir. Türkiye'nin bu teknolojik birikimi de, potansiyeli de vardır. Yeter ki, olanak sağlansın.

 KENDİ ÜRETTİĞİMİZİ TÜKETELİM
1980 den bu yana uygulanan tüketim çılgınlığı duvara dayanmıştır. Üretmeden tüketmek çılgınlıktır. Yerli malı kullanmak için, yerli üretim esas alınmalıdır. Bu güne kadar devlet yatırımları hor görülerek, daha iyi olacak diyerek KİT'ler özelleştirilmiş, çoğu özelleştirme sonucu kapanmıştır. Böylece milli üretim büyük oranda azalmıştır. Devlet yatırımından da, özel yatırımdan da vazgeçilemez. Yabancıların eline geçmiş olan KİT'ler, bankalar ve sigorta şirketleri kamulaştırılmalıdır. Üreten Türkiye, bağımsız Türkiye için topyekûn çalışma ve üretme zamanıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.