Kristal-İş’te işçiler greve çıkma  kararı aldı

Kristal-İş’te işçiler greve çıkma kararı aldı

 Kristal İş'in Şişe Cam'a bağlı 13 işyerindeki grevi başladı. Grev 5 binden fazla cam işçisini kapsıyor. Greve çıkılan işyerleri ise Paşabahçe...

 

Kristal İş'in Şişe Cam'a bağlı 13 işyerindeki grevi başladı. Grev 5 binden fazla cam işçisini kapsıyor. Greve çıkılan işyerleri ise Paşabahçe Cam Sanayii'nin Kırklareli ve Mersin fabrikaları, Anadolu Cam'ın Mersin, Topkapı ve Çayırova fabrikaları, Trakya Cam'ın Trakya, Trakya Otocam, Mersin, Trakya Cam İşleme ve Kaplamalı Camlar fabrikaları, Çayırova Cam Sanayi tesisini ve Cam Elyafı kapsıyor.

Çayırova’daki greve katılan işçiler dün bir yürüyüş yaparak basın açıklaması gerçekleştirdiler. Fatih Tren istasyonu önende başlayan yürüyüş fabrika önünde basın açıklaması ile son buldu. Ekmeğimiz ve geleceğimizle oynanmasına izin vermeyeceğiz  diye başlayan basın açıklamasında, “Cam Elyaf yönetimi aramızdan birini işten attı. 30 kasım 2013 günü vardiyasına gelen arkadaşımız, işe giriş katını basamadı, işbaşı yapamadı. Cam Elyaf fabrikası yönetimi arkadaşımızı sık sık istirahat aldığı, çok fazla rapor kullandığı gerekcesiyle, onun ve çocuklarının geleceği ile yonuyor. Cam Elyaf’ta işçiler sağlıkları pahasına üretim yapıyorlar. İşçilere dayatılan ağır çalışma koşulları çoğu arkadaşımızda bel ve boyun fıtığı gibi sağlık sorunları ortaya çıkartıyor. İşten atılan arkadaşımız da bu ağır çalışma koşullarının mağdurlarından sadece biridir. Uzun yıllardır çalıştığı fabrikada sağlığı bozuldu, şimdi Cam Elyaf yönetimi de onu kapının önüne bırakıyor” denildi.

EKMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZLE OYNAMAYIN

 

Açıklamalarına devam eden sendika yönetimi, “Cam Elyaf’ta işten çıkartılmayı bir tek arkadaşımıza karşı yapılmış bir eylem olarak görmüyoruz. Sadece Cam Elyaf yönetiminin bir uygulaması olarak da kabul etmiyoruz. Bu hepimize karşı yapılmıştır. Hepimize verilmiş bir göz dağıdır. Bizlere ‘Sağlığınız bozulsada, Canınız da çıksa, işinizi kaybetmek istemiyorsanız çalışacaksınız’ diyorlar. İşçileri işten atmayı, bu yolla işyerlerini hak hukuk tanımaz bir biçimde yönetmeyi amaçlayanlara baştan söyleyelim: Yanılıyorlar. Biz işten atılan arkadaşımızın geri alınmasını, yaşanan sorunun diyalog yoluyla, müzakere edilerek çözülmesini istiyoruz. Aksine bir tutum toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde sorunun daha da büyümesine ve yayılmasına yol açaçaktır. Bunun sorumluluğu da işçinin ekmeği ve geleceği ile oynamaya kalkanlara ait olacaktır. Atılan arkadaşımız işe geri alınsın” denildi. Yapılan açıklamanın ardından işçiler slogan atılarak iş başı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.