KOÜ 2 bin kişilik yurt yaptırıyor

KOÜ 2 bin kişilik yurt yaptırıyor

 17 Ağustos 1999 depreminin ardından Umuttepe’de 6 bin dönümlük arazi üzerinde kurulan, öğrenci sayısı ve öğretim kalitesi bakımından adım...

 

17 Ağustos 1999 depreminin ardından Umuttepe’de 6 bin dönümlük arazi üzerinde kurulan, öğrenci sayısı ve öğretim kalitesi bakımından adım adım gelişerek büyüyen Kocaeli Üniversitesinde yeni gelişim alanları içinde Umuttepe Batı Yerleşkesi kuruluyor. Yeni alanda 2 bin kişilik öğrenci yurdu, İlahiyat Fakültesi ve Tıbbi Destekli Yaşlı Bakımevi yapılacak.

YENİ BİR KOÜ

Kocaeli Üniversitesinin mevcut yerinin batısında kurulacak olan Umuttepe Batı Yerleşkesi’nde 2 bin kişi kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtları yapılacak. İlahiyat Fakültesinin yanı sıra 150 yatak kapasiteli Tıbbi Destekli Yaşlı(Geriatri) Bakımevi inşa edilecek. Bu yıl eylül ayında temeli atılıp inşaatına başlanacak olan öğrenci yurtlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. Bakacak kimsesi olmayan ara kademe yaşlı hastaların yararlanabileceği Tıbbi Destekli Yaşlı Bakımevinin yapımına da Büyükşehir Belediyesi destek olacak.

İHTİYAÇ VAR

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin kurulması için Üniversite Senatosu, YÖK ve ardından Bakanlar Kurulu onay vermişti. İlahiyat Fakültesinin inşaatına bu yıl başlanacak. Öğrenci sayısı henüz belli değil. Fakültenin yanında uygulama camisi de yapılacak. Umuttepe Yerleşkesindeki ilk kampüsün tamamlandığını belirten KOÜ Rektörü Prof.Dr.Sezer Komsuoğlu, 2012 yılı itibariyle yeni ihtiyaçların oluşması nedeniyle Umuttepe Batı Yerleşkesinde yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

70 BİN ÖĞRENCİ

Kocaeli Üniversitesinde 1999 yılında 13 bin 600 olan öğrenci sayısının bu yıl 16 bin 100 öğrencinin kayıt yaptırmasıyla birlikte 70 bine ulaştığını açıklayan Rektör Prof.Dr.Komsuoğlu, Batı Yerleşkesinde önümüzdeki yıllarda Sosyal, Fen Bilimleri ile Sağlık Enstitüleri ve değişik alanlarda Araştırma Merkezinin kurulacağını söyledi. Bu yıl KOÜ’ye dünyanın çeşitli ülkelerinden 1.100 öğrenci gelecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.