Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

KÖŞKER KAZANIR SPOR KAYBEDER!

KÖŞKER KAZANIR SPOR KAYBEDER!

 

Son yıllarda gördüğüm en gerilimli seçim sürecini 30 Mart’ta  geride bırakacağız. Umut edelim ki kavga ve gürültüden uzak bir seçim olsun ve sonunda kaybeden kazananı tebrik etsin. Ülkemiz gerilimden bir an önce uzaklaşsın.

Gezi olayları, 17 Aralık süreci, Hükümet- Cemaat hesaplaşmaları ses kaydı iddiaları, ülkemizi oldukça yıprattı ve ayrıştırdı. Bu süreçten etkilenen, ciddi bir kesimin sandığa giderken mantık ve vicdan arasında ciddi bir muhasebeden geçeceğini düşünüyorum.

 Umarım;  bu seçim ülkemize huzur, refah birlik ve bütünlük getirir. Kazanan Türkiye olur. 

 

 AK PARTİ GERÇEĞİ

Gönül ister ki yerel seçimlerde hak eden kazansın ancak günümüz Türkiye’sinde bir AK Parti gerçeği var. Gebze’nin bilinçli, aydın ve eğitimli kesimi mevcut başkan Adnan Köşker’in 5 yıllık döneminden hiç ama, hiç memnun değil. Bu kitleden Adnan Köşker’e oy çıkmaz. Kırsal kesimden gelip Gebze’ye yerleşenlerin çoğunluğu Gebze nüfusunun büyük bölümünü oluşturuyor. Bu kesim seçimin kaderini belirler bunların bir çoğu Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i tanımıyor. Memnun da değiller. Yani Gebze’de Ak partiye oy atacak seçmenin yüzde 99’u oyu;  Adnan Köşker’e değil, Recep Tayip Erdoğan’ın partisine atacak. Mevcut Başkan Adnan Köşker bu gücün farkında, yerel seçimler böyle bir şey ki bazen hak etmeyenler de kazanabilir. Adnan Köşker Gebze\\\'de partisinin gücüyle ipi göğüsler ancak Gebze\\\'de spor  kaybeder. Umarım ilerleyen süreçte haksız çıkarım.

Darıca’da CHP‘de MHP’de seçime güçlü hazırlandı. İki partinin güçlü olması Ak Partinin yararına olur düşüncesindeyim. Darıca halkı artık bir değişim olsun der mi? Bilinmez ancak Şükrü Karabacak’la Darıca, spor ve sosyal alanda ciddi hizmetler gördü. Darıca\\\'da da  istikrar sürer. Çayırova’da da Saadet Partisi zorlar ancak. Orada da Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi ipi göğüsler. Dilovası’nda CHP ile Ak Parti arasındaki yarış son derece çekişmeli geçeceğe benziyor. CHP burada bir tık önde gibi.

 

 

 

EN BÜYÜK YATIRIM GENÇLİĞE OLMALI

 

Yerel seçimlerin bölge futboluna etkisi çok büyük olacağından Belediyelerin başına geçecek isimlerin sportif kimliğinin olması bölge sporu adına çok önemli. Dünya çapında bir sanayi kenti olan Gebze’nin profesyonel ligde bir takımının olmaması, genç değerlere kucak açılmaması, spor kültürünün yaygınlaşmaması Gebze’yi yönetenlerin ayıbı oldu son 5 yılda. Umarım sürekli dillendirdikleri değişim 30 Mart’tan sonra spor alanında da gerçekleşir. Gelecek gençlerin elindeyse; ahlaklı, vizyonlu, zekalı gençlerin yetişmesi gerekiyor. Gebze gençliğe değer noktasında çok geride. Bunun için Gebze’de yapılacak birinci ve en önemli yatırım gençlere ve insana olmalı.

Bu yazı toplam 1110 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi