KOSGEB’te ‘Torpil’ aramaya gerek yok

KOSGEB’te ‘Torpil’ aramaya gerek yok

Kocaeli Ticaret Odası’nın meslek komitelerinden gelen talep üzerine KOSGEB İl Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, ve KOSGEB uzmanı Hakan Demirci, meslek komitesi...

Kocaeli Ticaret Odası’nın meslek komitelerinden gelen talep üzerine KOSGEB İl Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, ve KOSGEB uzmanı Hakan Demirci, meslek komitesi üyelerine bilgilendirme toplantısı yaptı. Katılımın oldukça yüksek olduğu toplantıda konuşan Çetinkaya, KOSGEB’in amaçlarını açıkladı. Bütçesi 40 milyon lirayı aşmayan işletmelerin küçük ölçekli işletme(KOBİ) olarak değerlendirildiğini aktaran Çetinkaya, KOBİ’lerin ekonomik yapı için çok önemli olduğunu ifade etti.

KOBİ DESTEKLERİNİ ANLATTI

KOSGEB’den KOBİ’lerin nasıl yararlanacağını açıklayan Çetinkaya, “KOBİ’lerimiz öncelikle bütçesinin 40 milyon lirayı aşmadığını belgeleyerek KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırıyor. Sonra ise projeler hazırlanıyor ve başvurular yapılıyor. İşletmelerin SGK borcu ve vergi borcu varsa KOSGEB desteği ile borçlar ödeniyor. En az beş işletme bir araya gelirse güç birliği projesi kapsamında bu işletmelere ciddi yardımlarımız oluyor. 250 bin lirası hibe, 500 bin lirası ise faizsiz kredi olmak üzere 750 bin lira destek veriyoruz” dedi.

KURUL DEĞERLENDİRİYOR

Ertuğrul Çetinkaya, “Bizlere gelen projeleri kurul tarafından değerlendiriyoruz. Kurulda iki KOSGEB uzmanıyla, odalar ve üniversitelerden uzmanlar var. Biz proje sahiplerini kurulda sunmalarını bekliyoruz. Sunulan proje daha sonra oylanıyor. Her kurul üyesinin bir oy kullanma hakkı var. Projeniz kuruldan geçerse sürece başlıyoruz. Eğer proje hazırlayarak değil de ben yurt dışı fuarına katılmak istiyorum veya nitelikli personel çalıştıracağım derseniz o zaman ise bir sayfalık dilekçeyle başvurmanız yeterli” şeklinde konuştu.

TANIDIĞIN VARSA ANLAYIŞI YOK

Projeler karşılığında KOBİ’lere ödenen desteklerde yapılan gecikmelere değinen Ertuğrul Çetinkaya, “Proje bize geldikten sonra bir değerlendirme süresi oluyor. Bu süre zarfında 3-6 ay geçiyor. Biz elimizdeki parayı ilk olarak girişimciye veriyoruz. Ardından ise işletmelere veriyoruz. KOSGEB’de yakını olan varsa proje desteği alır diye bir şey yok. Mevzuata uygun her proje destek alır. KOSGEB ile ilgili bir sıkıntınız veya düşünceniz varsa gelin konuşalım” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.