Korkakdere’de değişen bir şey yok

Korkakdere’de değişen bir şey yok

Çayırova’nın İnönü ve Emek Mahalleleri sınırındaki Korkakdere mevkiinde imara af çıktı ama bölge belediye hizmetleri bakımından hala mahrumiyet bölgesi.


Çayırova’nın İnönü ve Emek Mahallesi sınırları içindeki Korkakdere Mevkii’nde yaklaşık 10 yıl süren imar yasağı, Çayırova Belediyesi’nin geçen dönem buradaki kentsel dönüşüm planından vazgeçmesiyle birlikte kaldırılmıştı. Uzun süre belediye hizmetlerinden mahrum kalan bölgede, yeni dönemde de değişen bir şey yok. 
SEÇİM ÖNCESİ BİR KERE GELDİ
İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca yerel seçim dönemi öncesi Belediye Başkanlığı’na seçilen Bünyamin Çiftçi’nin bölgeye bir kez geldiğini, tüm belediye başkan adaylarının imzasına açtıkları taahhütnameye ise imza atmadığını kaydetti. O taahhütnamede şu görüşler yer alıyordu:
“Yapılacak her ölçekte planlama ve dönüşüm çalışmalarında yerleşimcilerin mahallede kalmasını esas alarak, mahallelinin çoğunluk olarak ilettiği yazılı taleplerini dikkate alarak bu yönde tadilat yapacağıma veya tadilatın yeterli olmadığı durumlarda yeniden yapılmasını sağlayacağıma; planlama çalışmalarını, uygulama etapları ve proje süreçlerini, yerleşimcinin mahallede kalmasını sağlama amaçlı, mahallelinin tamamıyla tartışarak, en az yüzde 70’inin onayıyla hazırlayacağıma;
İnönü ve Emek Mahalleleri’nde yaşayan tapusu olmayan vatandaşların tapu sorununun çözümü için İlçe Belediyesi olarak gerekli girişimlerde bulunacağıma, olası bir kentsel dönüşüm sürecinde hak sahibi olarak dönüşüm projesinden yararlanmasını temin edeceğime;
Çayırova Belediyesi ya da başka kurumlar tarafından İnönü ve Emek Mahalleleri kapsamında geliştirilecek olan her türlü, ‘Kentsel dönüşüm’ projesinde mahallenin tamamıyla tartışarak, en az yüzde 70’inin rızasının hem nüfus hem mülkiyet olarak temin edilmesini esas sayacağıma;
Mahalle yerleşimcilerinin yüzde 70’inin yazılı mutabakatla sunacağı ‘dönüşüm projeleri’nde mahalleliyle işbirliği gerçekleşmesi için yetkimi kullanacağıma; Seçimlerden hemen sonra mahallelinin Belediye’ye bildirdiği kentsel hizmetlerin acilinden başlayarak ulaştırılmasını temin edeceğime; İmzalamak suretiyle söz verdiğim bu talepleri seçimlerden sonraki stratejik plan çalışması hükümleri haline getireceğime Seçilsem de seçilmesem de başkan adayı olarak kendimin ve partimin meclis üyesi adayları adına şerefim üzerine söz veriyorum.”
BEKLİYORUZ 
Bölgelerinde imar yasağının kalkmasının ardından geçen dönem içinde bazı sokaklara asfalt döküldüğünü ancak birçok sokakta çalışmaların yarım bırakıldığını kaydeden Koca, “Geçen dönemki sorunlarımız aynen devam ediyor. Hava karardıktan sonra, sokağa çıkamıyoruz. Sokaklarımız yazın tozdan, kışın çamurdan yürünmez  halde. Köstebek yuvası gibi. Bizler de özlemle belediye hizmetlerinden yararlanacağımız günleri bekliyoruz” dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.