Korkakdere’de çalışma başlıyor

Korkakdere’de çalışma başlıyor

Çayırova’nın problemli semti Korkakdere, KBB Meclisi’nde yine gündeme geldi. CHP’li Halis Koç’un soruları üzerine yanıt veren Başkan Bünyamin Çiftçi asfalt dökümüne bu hafta başlayacaklarını, doğalgaz içinse bir engelin olmadığını söyledi .

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısı KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda söz alan CHP Çayırova Meclis Üyesi Halis Koç, İnönü ve Emek Mahalleleri içindeki Korkak Dere’ye gündeme getirdi. Koç, “Gecekonduda oturan yurttaşlar için geçen ay önerge verdim. 800 parsel sahibi var, 5 Bin kişinin oturduğu bir alan. 8-10 yıl bu bölge imara kapalı odluğu için hizmet alamadı. Geçen yıl şubat ayında bu bölge imara açıldı. O günden bu güne yolları stabilize. Okulları yok, doğalgazı yok. Sizlerden hizmet bekliyoruz. Önerge de verdik. Herhangi bir projeniz var mı dedik. İstediğiniz şekilde halkı oradan çıkarıyorsunuz. Bir hakları yok diyorsunuz. Burada 6 cami 10 okul var 17 Milyon yatırım yapıldı. Ona rağmen yollar hale toprak halde. 17 Milyonu nereye harcadılar, bir lirası bile burada yok. Hala odun ve tezek yakıyorlar” dedi.

VATANDAŞIN HUKUKUNU KORUYACAĞIZ

Toplantıda Halis Koç’a yanıt Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’den geldi. Çiftçi, “Milli Eğitim Bakanlığımızın en son bitirdiği bir okul inşaatı var. Bu okulumuzun faaliyete geçmesiyle sınıf mevcudu baya düşecek. Orada yeteri kadar cami alanımız var. Aynı bölgede inşaatı biten 600 metrelik çapta 3 cami var. Kentsel dönüşüm alanı olmaktan geçen yıl çıkarıldı. Doğalgaz getirilmesi noktasında herhangi bir sakınca yoktur yazısı aldık. Altyapı çalışması yapıldı. Asfaltlama çalışmasına bu hafta başlayacağız. Evlerin taşınması konusunda vatandaşımızın hukukunu koruyacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.