“Körfez'i kirletene barlar kadar ceza kesilmiyor”

“Körfez'i kirletene barlar kadar ceza kesilmiyor”

 Kocaeli Eğlence Yerleri ve Yatırımcıları Derneği, son aylarda barlar sokağındaki bar işletmecilerine yönelik ağır para cezaları yazılmasıyla...

 

Kocaeli Eğlence Yerleri ve Yatırımcıları Derneği, son aylarda barlar sokağındaki bar işletmecilerine yönelik ağır para cezaları yazılmasıyla ilgili olarak vali yardımcısı Mustafa Guni ile görüştü. Görüşme talebi vali yardımcısı Mustafa Guni'den gelirken ziyarete Kocaeli Eğlence Yerleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Yusuf  Ziya Tom, yönetim kurulu üyeleri Hasan Tahsin Aydınlar, Özer Kazancı, Mustafa Fakusoğlu, Serkan Güyük katıldı. Ziyarette Yusuf  Ziya Tom, yaşadıkları sıkıntıları vali yardımcısı Mustafa Guni'ye iletti. Tom, konunun her pazartesi günü yapılan asayiş toplantısında konuşulacağını söyledi.

 

İYİ NİYET BEKLİYORUZ

Ziyaret sonrasında açıklama yapan başkan Tom, “2 aydır polis ve zabıta bizlere ödeyemeyeceğimiz boyutta cezalar yazıyordu. Denetimlerin her gün yapılması bizleri bezdirdi. Böyle denetim olmaz. İşletme sahiplerinin bazılarının 20 ile 100 bin lira arasında ceza borcu var. Cezaları ödemede taksit yapmıyorlar. “Ya kredi kartıyla ödeme yapın ya da çek verin' diyorlar. Cezalar ödenmeyince de yeni bir işlem için izin verilmiyor. Karşılıklı iyi niyetle bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Herkesin de üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz” dedi. 

 

BU KADAR CEZA YOK

 

Bir günde 2 ile 9 defa arasında denetim yapılan barların olduğunu ifade eden Yusuf  Ziya Tom, “Bir çok işletme belediyeyle mahkemelik olmuş durumda. Ses ölçümü yapmadan hoparlörden çıkan her sesi canlı müzik olarak değerlendiriyorlar. İlk ceza bin 800 liradan başlıyor. Her denetimde ceza artarak katlanıyor. Barlara kesilen cezalar körfezi kirleten gemilere kesilmiyor. Bir izin alma işlemi 1.5 ay sürüyor. Her akşam neden denetim yapılıyor” açıklamasında bulundu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.