Körfez SK’da Sinoplu patron gitti, Gölcüklü patron geldi

Körfez SK’da Sinoplu patron gitti, Gölcüklü patron geldi

Körfez SK A.Ş. hisseleri Gölcüklü işadamı Selim Aktürk tarafından satın alındı. Devir-teslim işlemlerinin dün tamamlanması bekleniyordu. Böylece Kırmızı-Beyazlı kulüpte Sinoplu patron dönemi sona ermiş oldu.

Körfez Spor Kulübü A.Ş.’nin Sinoplu işadamı Hamit Maden’deki hisseleri Gölcüklü işadamı Selim Aktürk tarafından satın alındı. Devir- teslim işleminin dün tamamlanması bekleniyordu. Bilindiği gibi Sinoplu işadamı ocak ayında şirket hisselerini Erhan Yılmaz’dan 3.1 milyon TL karşılığında almış, 5 milyon dolayındaki borcunu da üstlenmişti. Süreçte Sinoplu işadamı futbolcu ailesine 2 milyon dolarında ödeme yapmasına rağmen transfer tahtasını açamadı, Erhan Yılmaz’a da 1.6 milyon TL ödeme yaptı. Sinoplu işadamının kulübü elden çıkarmayı düşünmesinin ardından Gölcüklü işadamı Selim Aktürk’ün devreye girdiği ve yapılan görüşmelerin ardından devir teslim protokolünün hazırlandığı öğrenildi. 

BORÇLAR HARİÇ 500 BİN TL 

Buna göre 3 milyon dolayındaki borcu üstlenen Gölcüklü işadamı, ayrıca 500 bin TL’lik ödeme yapacak. Yapılan protokole göre takımın ligde kalması durumunda Hamit Maden’e 300 bin TL daha ödenecek. Erhan Yılmaz’a kalan 1.5 milyonluk ödemeyi ise Hamit Maden’in yapacağı öğrenildi. Yeni dönemde takımın teknik sorumluluğuna getirilecek Ömer Faruk Uzuner, bu sezon takımı ligde bırakmanın önemi üzerinde durdu, “Sonuçta profesyonel ligde kulüplerin belli gelirleri var. Bundan mahrum kalmak istemiyoruz. Geçen sezonki kadroda yer alıp sözleşmeleri feshi edilen ancak başka bir kulübe gitmeyen 5-6 futbolcumuz var. Devre arası transfer tescil döneminde bu isimlere lisans çıkartabileceğiz. Ayrıca transferi açmak için de çabalarımız olacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.