“Köprüler vatandaşa değil şirketlere çalışıyor”

“Köprüler vatandaşa değil şirketlere çalışıyor”

 Bakan Naci Ağbal’ın köprü ve tünelden vatandaşlar geçiyor sözlerine CHP milletvekili Haydar Akar rakamlarla cevap verdi.  Akar, “Köprüler...

 

Bakan Naci Ağbal’ın köprü ve tünelden vatandaşlar geçiyor sözlerine CHP milletvekili Haydar Akar rakamlarla cevap verdi.  Akar, “Köprüler vatandaşa değil şirketlere çalışıyor”dedi.

 

CHP Milletvekili Haydar Akar Bakan Naci Ağbal’ın köprü ve tünelden vatandaşlar geçiyor sözlerine rakamlarla cevap verdi.   Akar şunları söyledi; ‘’Vatandaş köprüden geçiyor, tünelden geçiyor." demişsiniz. Doğru söylemişsiniz ama aslında geçmiyor. Bana söylediniz üç hafta önce bunları, tutanaklardan bakabilirsiniz, ben de bunlara cevap veriyorum: Aslında geçmiyor. Osmangazi Köprüsü için garanti edilen araç sayısı 14 milyon 600 bin, geçen araç sayısı 2017'de 5 milyon, geçmeyen araç 9 milyon 600 bin; detayına girmiyorum. Yavuz Sultan Selim Köprüsü; yıllık garanti edilen araç sayısı 49 milyon 275 bin, geçen araç sayısı 15 milyon sadece -üçte 1'i bile değil- geçmeyen araç 34 milyon. Avrasya Tüneli; yıllık garanti edilen araç sayısı 25 milyon, geçen araç sayısı 15 milyon, geçmeyen araç sayısı 10 milyon. Doğru, haklısınız; bana verdiğiniz cevapta "Vatandaş geçiyor." diyorsunuz ama aslında geçmediğini hep birlikte görüyoruz. ‘’dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.