Konut satışlarındaki düşüşü değerlendirdi

Konut satışlarındaki düşüşü değerlendirdi

TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerini değerlendiren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Bu durumun iki nedeni var. Biri talep artmadan arzın çoğalması diğeri de faiz oranlarının yüksek olmasıdır” dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Konut satışlarında neredeyse yüzde 50’ye yakın bir azalma söz konusu. Bunun nedenlerinden bir tanesi çok fazla arz olmasıdır. İnşaat firmaları birini bitirmeden 2 hatta 3 tane daha proje üretmeye başlamıştı. Talep gelmeden bu tür arzların artması bu durumu doğuran sebeplerdendir” ifadelerini kullandı. 
FAİZLERİN YÜKSELMESİ BİR BAŞKA NEDEN
Hacıoğlu, "Bu durumun bir diğer sebebi de konut faiz oranlarının inanılmaz şekilde yükselmesidir. Faiz oranlarının yüksek olması da bunun bir diğer nedenidir. Faizin yükselmesi vatandaşın alım gücünü de zayıatıyor. Belli bir süre piyasalar böyle gidecek. 2019 yılı böyle kapanır diye düşünüyorum. 2020 yılının ilk çeyreğinde elde bulunan stoklar çeşitli yöntemlerle eritilecek ve sonrasında talep başlayacak. Piyasalar zaten çok şişmişti. Bu sadece Kocaeli’de değil tüm ülkede olan bir durum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.