Kömürcüler OSB incelenecek

Kömürcüler OSB incelenecek

 Dilovası’nın adeta korkulu rüyası haline gelene ve çevreye yaydığı kömür tozu ile vatandaşların büyük tepkisini çeke Kömürcüler OSB, İl...

 

Dilovası’nın adeta korkulu rüyası haline gelene ve çevreye yaydığı kömür tozu ile vatandaşların büyük tepkisini çeke Kömürcüler OSB, İl Genel meclisi gündemine geldi. Kömürcüler OSB'nin komisyonlarca incelenmesine karar verildi. 

KÖMÜRCÜLER OSB İNCELENSİN 

CHP'li meclis üyesi Dursun Geç de meclise sözlü önerge vererek "Kömürcüler OSB, Dilovası'nda belli bir alanda işlem görüyor. Bizim de OSB'de yüzde 6'lık hissemiz var. Basında burayla ilgili bir takım çevre konusunda iddialar var. Kömür tozlarının çevreye zarar verdiği konusunda iddialar var. Bu konunun ilgili komisyona havale edilerek araştırılmasını öneriyorum" dedi. 

 

TEKNOLOJİYİ KULLANMIYORLAR 

AKP'li Celal Özkaraaslan da bu sözlü önergeye destek vererek "Kömürcülerin, Gebze'de yaygın ve dağınık vaziyette bulunmasının engellenmesi amacıyla bu alan yapıldı. Burada kömürcülerin son teknolojiyi kullanarak çevreyi kirletmemeleri gerekiyordu. Ama demek ki teknolojiyi ya kullanmıyorlar ya da eksik kullanıyorlar. Bende bu öneriye katılıyorum ve bu durumu komisyon incelesin" dedi.  Kömürcüler OSB'ye yakınlığı konuşulan hastane ile ilgili söz alan AKP'li Celal Özkaraaslan "Hastane Kömürcüler Sitesinin içinde de olabilir. Önemli olan imalatçıların imalat şartları getirebilmelidir" dedi.

 

GÖREVLERİNİ YAPMIYORLAR 

Kömürcüler OSB'deki bazı imalatçıların vazifelerini yapmadığını söyleyen Özkaraaslan "İnsanın olduğu yerde hastanede, konutta, sağlık ocağı da olacak. Önemli olan herkesin vazifesini yapmasıdır. Bugün görüyoruz ki imalatçılar gerekli vazifelerini yerine getiremiyorlar. Eğer bir eksiklikler varsa ilgili komisyonları işin içine katarak bunun engellenmesini sağlayacağız" diye konuştu. 

 

ÇEVRE VERİLEN ZARAR VAR 

CHP'li Mehmet Kaçar ise söz alarak, Dünya'nın hiç bir yerinde Kömürcülerin bulunduğu alanda hastane olmadığını ifade ederek "O alanda dispanser bile yoktur" dedi. Meclis Başkanı Fahim Kılıç da OSB ile ilgili "Orada çevreye verilen bir zarar vardır. Bu zarar ne kadar veriliyor komisyonumuzca incelensin. Komisyon raporunun ardından tekrar konuşalım" dedi. Önerge, Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilmesine karar verildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.