KOGACE’de devir teslim

KOGACE’de devir teslim

Geçtiğimiz  Cumartesi günü  gerçekleştirilen KOGACE Olağanüstü Genel Kurulunda seçilen yeni yönetim, eski yönetimden yetkiyi aldı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağanüstü Genel Kurulu 15 Aralık Cumartesi günü Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilmişti. Kıran kırana geçen kongrede mevcut başkan Çetin Gürol 185 oy alırken, Yenilikçi Gazeteciler Grubunun adayı Mesut Çatak 189 oy alarak yeni başkan seçilmişti. Hafta sonu gerçekleştirilen kongrenin ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde devir teslim töreni yapıldı. Törenin sonunda Başkan Mesut Çatak, resmi olarak yetkiyi aldı.

LİNÇ GİRİŞİMİ OLDU

 Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan KOGACE Başkanı Mesut Çatak, “Öncelikle eski yönetimimizde yer alan, seçimde bizimle yarışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Fakat kongrenin ardından cemiyetimizle ilgili bir linç girişimi oldu. Federasyon başkanı geldi, kongremize misafir oldu ancak hiçbir şekilde Yenilikçiler Grubuyla iletişime geçmedi. Selamlaşma dahi olmadı. Mevcut yönetim divan başkanı olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca’yı gösterdi” ifadelerini kullandı.

TERBİYESİZLER DEDİ

Konuşmasının devamında Çatak, “Federasyon başkanının salondan ayrılırken cemiyet üyelerimize yaptığı tavır bizi incitmiştir. Bariz bir şekilde üyelerimize ‘Terbiyesizler’ ithamında bulunmuştur. Bu hakaret cemiyetimizin tüm üyelerine edilmiştir. Hiç kimse bizim üyelerimize terbiyesiz diyemez. Kendisinin takındığı tavır bizi üzmüştür. Daha sonra cemiyetimiz üzerine bir linç girişimi başlatılmıştır. Ancak biz bunları geride bıraktık. Görevimizin hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Çatak’ın ardından söz alan KOGACE Yönetim Kurulu üyesi Cemal Kaplan, “Üç gün önce TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca gelip Kocaeli’de seçim çalışması başlattı. Bizle fotoğraf bile verme gereği duymadı. Bariz bir şekilde kendisi tarafı bir şekilde divan başkanlığına önerildi. Dediğimiz gibi bizle tek bir iletişim içinde olmadı. Bundan sebep bizim divan başkanlığına tarafsız bir önermemiz kadar normal bir şey yok” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.