Kocaeli’ye var Gebze’ye yok

Kocaeli’ye var Gebze’ye yok

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele-Kullar’da yapımına devam eden yeni sebze meyve halinin inşası devam ederken Gebze’deki...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele-Kullar’da yapımına devam eden yeni sebze meyve halinin inşası devam ederken Gebze’deki sebze ve meyve halinin durumu ise içler acısı.

 

 

Başiskele-Kullar’da yapılacak yeni hal binası 56 bin metrekare kullanım alanı ve 760 metrekare sosyal tesis alanı yer alacak. Çalışmaları süren yapıda dış cephe kaplama işleri ve içi bölümde doğrama çalışmaları gerçekleşiyor. Tesis sebze- meyve bölümü ve idari kısım olmak üzere iki ana yapıdan oluşacak. Projede Türkiye’nin çeşitli illerinden hale sebze meyve getirecek olan şoförler ve hal çalışanları için sosyal tesis olacak. Sosyal tesis yemek ve dinlenme imkânı sağlayacak. Yeni modern hal binasının içerisinde 100 metrekare büyüklüğünde 62 adet dükkân yer alacak. Geniş alanıyla park sorununu ortadan kaldıracak olan modern hal binası her türlü ihtiyaca yönelik oluşacak.

 

GEBZE HEP ÖTELENİLİYOR

 

Kocaeli’ye yeni yapılacak olan sebze meyve halinde tüm bunlar olacakken Gebze’de bulunan ve Darıca, Dilovası ve Çayırova ilçelerinin de ihtiyacını karşılayan Gebze Sebze ve Meyve Hali ise 20 yıldır geçici olarak yapılan yerinde hizmet veriyor. Gebze’deki sebze halden alışveriş yapmak isteyen vatandaşlardan ayrıca 4 TL giriş ücreti alınıyor. Gebze’deki sebze ve meyve halinin taşınmasıyla ilgili olarak ve bir hal yeri yapılması yönünde siyasilerin defalarca söz verdiklerini ancak yerine getirilmediği belirten vatandaşlar, “Kocaeli’ye gelince her türlü imkân yaratılarak hizmet yapılıyor. Ancak konu Gebze olunca hep öteleniliyor. Gebze hali 20 yıldır geçici olarak yapılan yerde hizmet veriyor” şeklinde görüş belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.