Kocaeli’nin plajlarında 6 Mavi Bayrak

Kocaeli’nin plajlarında 6 Mavi Bayrak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çevre yatırımları, kentin plajlarını da bambaşka bir görünüme kavuşturuyor.

 Kocaeli’nde yaşayan herkesin pırıl pırıl denizlerde kulaç atması için yaptığı çalışmalar kapsamında kentteki mavi bayrak sayısı 6’ya yükseldi. Merkezi Danimarka’nın Kopenhag kentinde bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın belirttiği 33 kriteri tamamlanarak Kandıra Miço Koyu Kadınlar Plajı da mavi bayrak alan plajlar arasında yerini aldı.

5. BAYRAĞI KUMCAĞIZ HALK PLAJI ALMIŞTI

2013 yılında ikinci mavi bayrağını da Kandıra Cebeci Halk Plajı ile alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında üçüncü Mavi Bayrağını Kerpe Plajı, 2017 yılında dördüncü mavi bayrağını Bağırganlı Halk Plajı, 2018 Yılında ise beşinci mavi bayrağını Kumcağız Halk Plajı ile aldı. Bu yıl ise Kandıra Miço Koyu Kadınlar Plajı Mavi Bayrak aldı. Kocaeli’nde mavi bayraklı plajların sayısı 6’ya yükseldi.

 MAVİ BAYRAKLI KADINLAR PLAJI

81 dönüm alan üzerinde sadece kadınlara yönelik olarak yapılan Miço Koyu, 2016 yazında kullanıma açılmıştı. Miço Koyu etaplar halinde kadınların özel yaşam alanı haline getirildi. Etrafı çevrilerek otopark, soyunma kabinleri, tuvalet, yürüyüş parkurları yapılan Miço Koyu Kadınlar Plajı’nda spor alanları, sosyal donatılar da bulunuyor. KOSKEM’e bağlı iki bayan cankurtaranın da görev yaptığı Miço Koyu Kadınlar Plajı, Türkiye’de çok az olan, mavi bayrağa sahip kadınlar plajları arasındaki yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.