“Kocaeli’nin 100 yıl sonrasını planlıyoruz”  

“Kocaeli’nin 100 yıl sonrasını planlıyoruz”  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu (MARİMDER) ve...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu (MARİMDER) ve yönetimini konuk etti. Kent genelinde ki ticari gelişmelerin değerlendirildiği birliktelikte, ülke sınırları dışından yatırımcının Kocaeli’ye gelmesinin hızlandırılması için fuar organizasyonlarının artırılması noktasında fikir birliğine de varıldı.

Kocaeli ve özellikle Gebze bölgesi, Türkiye’nin en önemli sanayi merkezi, ülkemiz ekonomisinin lokomotifi ve müstesna bir şehir olduğunu da özellikle ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İş adamlarımız, sanayicilerimiz; Kocaeli’ni her zaman daha ileriye, daha iyiye taşıyorlar bizlerde gereken işbirliğini ortaya koyuyoruz. İş dünyamızı temsil eden sizler gibi derneklerimizle, sanayicilerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Varsa sorunları masaya yatırıyor, güç birliği yapıyoruz. Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın Kocaeli’ne ve Türkiye’ye yeni ufuklar, yeni projeler çizecek olan böylesi uzun soluklu çalışmalarının başarıya ulaşacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

 “KOCAELİ’NİN VİTRİNİ DEĞİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR”

Kocaeli hepimizin gözbebeği, Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi olduğunu da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Uzun yıllar çevre kirliliği ve dev sanayi kuruluşlarıyla birlikte adı anılan Kocaeli’miz, göreve geldikten sonra yaptığımız çevre yatırımları sayesinde bugün artık güzel doğası ve çevreci sanayi tesisleri ile dile getiriliyor. Kocaeli’ne gelenler, şehrimizin ne kadar değiştiğini ve güzelleştiğini dile getirmeden duramıyorlar. Yeni gerçekleştireceğimiz çevre projeleriyle de aynı zamanda bir doğa ve turizm merkezi haline dönüşüyor. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Kocaeli’nin vitrini değişiyor ve güzelleşiyor” ifadelerini sarf etti.

 “KOCAELİ, BİLİŞİM ŞEHRİ OLUYOR”

Şehrimizden uluslararası platformlara kadar, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yaptıklarını, kimi zaman destek alarak kimi zaman destekleyerek, ama her zaman inanarak, işin altına ellerini ve yüreklerini koyarak çalıştıklarını söyleyen Karosmanoğlu, “Şehrimiz için çözümler ürettik. Hep birlikte gösterdiğimiz çaba, insanımızın emeği, desteği, arzusu ve inancı sayesinde, sanayi şehri olarak bilinen Kocaeli’miz, bugün aynı zamanda bir kültür merkezi haline geliyor. Emsallerini tek tek geride bırakan bir teknoloji kenti kuruluyor. Kocaeli, bilişim şehri oluyor. Bu dönüşümü gerçekleştirme ve yeni pazarlar açma görevi de hepimize düşüyor. Ortak aklın rehberliğinde şehrimiz, memleketimiz için değer üretmek, bu sorunlara çözüm bulmaktır” açıklamasını yaptı. 

“FARKLI COĞRAFYALARDAN GELEN TALEPLERİ BULUŞTURACAĞIZ”

Kocaeli’nin deniz, hava, karayolu ve demiryolu ulaşımı açısından çok cazip bir konumda bulunması, Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte dev sanayi kuruluşlarını da aynı anda barındırması ve müthiş bir lojistik fırsatlar dünyası sunması; İşadamları açısından çok cazip fırsatlar sunduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Farklı coğrafyalardan gelen talepleri ve arzları burada sizlerle birlikte buluşturacağız. Bütün çalışmalarımızda bize rehber olan, yolumuzu aydınlatan ortak akıl, gücümüzü, şevkimizi artıran ortak amaç ve hedeflerimiz; en önemlisi de, bizi sürükleyen başarma inancımız, bu ve buna benzer toplantıların eseridir.” Dedi. Görüşme, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği üyelerinin gerçekleştireceği fuar ve yatırımcı buluşmalarını içeren projeleri konusunda değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.