"Kocaeli'de taş ocağına müsaade etmem"

"Kocaeli'de taş ocağına müsaade etmem"

Gebze Şile ve Civarı Köyleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önceki akşam Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman'ı misafir etti. Şileliler Kaman'a Şile'de kurulacak olan taş ocağını istemediklerini kaydederek konuyla il

2-302.jpg3-126.jpg

Gebze'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Şİle ve Civarı Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin önceki akşam konuğu Millet İttifakının  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman oldu. Kaman'ı ağırlıyan Şileliler son günlerde Şile'de yapılması planlanan taş ocağıyla ilgili dosya sundular ve tek yeşil alan olan bölgede, nefes alamayacaklarını belirten dernek üyeleri taş ocağı istemediklerini kaydettiler.

ŞİLE’YE TAŞ OCAĞI KOCAELİ’Yİ ETKİLER

Kocaeli, İstanbul sınırında bulunan Gebze Kargalı köyü ve Değirmençayırı mevkiinde yapılaması planlanan taş ocağı Şilelileri endişelendiriyor. Konuyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan Adayı Dr. Serdar Kaman'ı ağırlayan Şileliler Kaman'dan yardım istediler. Konuyla ilgili dernek başkanı Zeki Şener yaptığı açıklamada başkan adayı Serdar Kaman'ın hem doktor ve hemde iyi bir çevreci olmasından dolayı kendilerini en iyi anlayabileceğini kaydederek konu hakkında kendisinden yardım istiyoruz diye belirtti. Şener daha sonra yaptığı açıklamada bölge tam İstanbul ile Kocaeli il sınırı bölgesi Şile Belediyesiyle gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik, Kocaeli'de de başkanımızın bize konuyla ilgili desteğini verceğine inancımız tamdır. Bizler Gebze'de yaşayan Şileliler olarak bu taş ocağını istemiyoruz, çünki tek yeşil alanımız ve hava aldığımız yer burası dedi. Şener  ayrıca taş ocağının kurulması halinde sadece Şileyi değil tüm bölgeyi ve hatta Kocaeli'yi bile etkileyeceğinin altını da çizdi.

TAŞ OCAKLARINA KARŞIYIM

Toplantıda konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Başkan adayı Dr. Serdar Kaman da bir tıp adamı olarak doğaya, insanlara zarar verecek her unsura karşı olduklarını belirterek, yeşil alanlarımız ranta açılmış ve taş ocaklarıya da katlediliyor, nefes aldığımız ve geleceğimiz olan yeşil alanlara taş ocağı yapılmasına kesinlikle karşıyım, seçilmem halinde Kocaeli il sınırları içerisinde taş ocağına müsade etmem şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.