Kocaeli ‘Yeni Nesil Gazetecilik Kursu’

Kocaeli ‘Yeni Nesil Gazetecilik Kursu’

Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü, basında nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla bir kez daha kolları sıvadı.

İŞKUR Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında düzenlenecek ‘Yenil Nesil Gazetecilik Eğitim Programı’na katılmak isteyen gazeteci adayları için talep toplama süreci 15 Ekim 2018 pazartesi (bugün) tarihinde başlıyor.

Talep toplama süreci 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Eğitim programına katılma hakkı elde eden gazeteci adaylarına Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde ders verilecek. Yaklaşık iki hafta sürecek eğitim kursu tamamlandıktan sonra düzenlenecek törenle sertifikaları alacak olan yeni nesil gazeteciler öncelik yerel medya olmak üzere basın sektöründe istihdam edilecek.

TECRÜBELİ GAZETECİLER DE EŞLİK EDECEK

Programa katılmak isteyenlerde öncelik iletişim ve sosyal bilimler olmak üzere üniversite mezunu veya son sınıf öğrencisi olma ve herhangi bir iş yerinde çalışmama şartı aranıyor.

Yerel medyaya nitelikle personel kazandırmayı hedefleyen istihdam amaçlı Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı,  Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün belirlediği ders modülü çerçevesinde hazırlandı. Programda kursiyerler; dijital habercilik, medya haberciliği, televizyon spikerliği, haberde görsellik gibi oldukça zengin içerikli derslere girecek. Büyük ölçüde İletişim Fakültesi’nden hocalar tarafından verilecek derslere yerel ve ulusal medyadan tanınmış tecrübeli gazeteciler de eşlik edecek.

KATILMA ŞARTLARI

Basın İlan Kurumu Kocaeli Şubesi, Türkiye genelinde ilk ‘Gazetecilik Eğitim Kursu’ düzenleyen şube olmuştu. 2017 yılı Şubat ayında geniş katılımla gerçekleşen eğitim programına katılanlardan 11 isim yerel-ulusal medya ve kamu kurumlarının basın birimlerinde istihdam ediliyor. Eğitim Programına katılma şartları; Dört yıllık üniversite mezunu veya son sınıf öğrencisi olmak. Öncelik İletişim Fakültesi ve sosyal bilimler fakültesine verilecek. Son bir ay içerisinde her hangi bir iş yerinde sigortalı çalışan olmamak

BAŞVURU YERİ: Başvurular Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından alınacaktır. 0262-3259858 05446561300 (Gökhan Özdemir) 05365588699 (Mehmet Karagöz)

 

Foto(kurs) TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu  ile Anadolu Ajansı Eski Genel ve Yeniş Şafak Gazeteci Yazarı Kemal Öztürk gibi saygın isimler de BİK Kocaeli Şube Müdürlüğü’nün 2017 yılı Şubat ayında düzenlediği Gazetecilik Kursu’nda eğitmen olarak ders vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.