KOCAELİ VALİLİĞİ:  “Hedefimiz Gençler ve çocuklarımızı uyuşturucudan korumak”

KOCAELİ VALİLİĞİ: “Hedefimiz Gençler ve çocuklarımızı uyuşturucudan korumak”

Kocaeli Valiliği, “ Nihai amacımız, başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun tamamını her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmaktır”.

 Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü"  nedeniyle bir açıklama yapan Kocaeli Valiliği, “ Nihai amacımız,  başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun tamamını her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmaktır”.

Kocaeli Valiliği 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü"  nedeniyle bir açıklama yaptı.
Açıklamada şunlar ifade edildi:
“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul etmiştir. Bu amaca yönelik farkındalık oluşturmak ve toplum bilincini artırmak amacıyla 26 Haziran tarihinde, dünyada ve ülkemizde yapılan etkinliklerde, sağlıklı yaşam davranışlarının önemi vurgulanmakta ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekilmektedir. 
Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı sağlık sorunlarından ibaret olmayıp; çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir. Toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit ederek, maddi ve manevi kayıplara sebep olmaktadır. Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları ülkemizde en üst düzey kararlılık ve sorumlu tüm kurumlar arası koordinasyon sağlanarak sürdürülmektedir.

CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ

Bağımlılıkla Mücadele konulu 2019 Cumhurbaşkanlığı Genelgesine uygun şekilde Valiliğimiz Koordinasyonunda ilimizde; Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Teknik Çalışma Grupları ve tüm İlçelerimizde Bağımlılıkla Mücadele İlçe Kurulları oluşturulmuş olup; konu ile ilgili çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.

2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı’na uygun şekilde revize edilerek ve Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyesi tüm kurum ve kuruluşların katkısıyla, çalışmalarımızda bize rehberlik edecek olan “Kocaeli İli 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı’’ hazırlanmıştır. 

AÇIK KAPI PROJESİ 

Sokak satıcılarıyla mücadelede vatandaş gözetimini ve katkısını sağlamak amacıyla 26 Eylül 2018 tarihinde UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu) Projesine başlanmıştır. Vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir biçimde karşılanarak, takip edilmesinin hedeflendiği ve 15 pilot il arasında ilimizde de Açık Kapı Projesi çalışmaları Valiliğimiz tarafından başlatılmış olup, söz konusu proje kapsamında vatandaşlarımızca doğrudan veya elektronik ortamda yapılan başvurular ilgili kurumlarımızın koordinasyonunda titizlikle takip edilmektedir. Açık Kapı Projesi 15.05.2019 tarihi itibari ile de  İzmit, Gebze, Körfez, Gölcük, Kartepe, Başiskele ve Darıca İlçe Kaymakamlıklarında da vatandaşımıza hizmet vermeye başlamıştır. 
Suçun önleyici boyutu esas alınarak, Emniyet Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen Narkotim Projesi kapsamında ilimizde kurulan 2’si motorize olmak üzere toplam 11 Narkotim Ekibi, 33 personelle sokakta aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
İlimizde 50 yataklı AMATEM ile 15 yataklı ÇEMATEM yatırım programına alınmış olup; proje ihalesi yapılmış, uygulama projeleri Sağlık Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır.

ALO 191 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DANIŞMA VE DESTEK HATTI

Uyuşturucu kullanan bireyler, aileler ya da toplumun diğer fertlerinin 7 gün 24 saat danışmanlık hizmeti alabilecekleri ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı, tedavi birimleri ile devletin diğer organları arasında arayan kişinin ihtiyacına göre hizmet sunan bir çözüm merkezi olarak görev yapmaktadır.
Kocaeli Valiliğinin himayelerinde, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında; İlimizdeki 15-69 yaş arası toplam 512.932 kadınımıza meme kanseri ve diğer kanserler, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi, obezite, organ bağışı, 6284 sayılı kanun ve kadına yönelik şiddet vs. gibi konuların yanı sıra sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları hakkında da eğitim verilerek, hedef kitlemizin %75,5’ine ulaşılmıştır.

SOKAKTA ÇALIŞTIRILAN ÇOCUKLAR

Sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklarımızın, bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaksal, toplumsal gelişmesine zararlı olacak biçimde ihmal veya istismar edilmelerini engellemek, madde bağımlılığı da dahil olmak üzere sokağın her türlü tehlikesine karşı onları korumak ve eğitim haklarının engellenmesini önlemek amacıyla İlimizde başlatılan çalışmamızda bugüne kadar 1023 çocuğumuza ulaşılmıştır.
Güvenlik birimlerimiz, halkımızın da desteği ile aileleri, gençleri, çocukları korumak için ellerinden gelen tüm gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Fakat bu konuda yapılacak tüm çalışmalarda anne ve babaların birebir bu çalışmanın içinde yer alıp, güvenlik birimlerimize destek olmaları ile başarıya ulaşılabileceği unutulmamalıdır.
Nihai amacımız,  başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun tamamını her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmaktır.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.