KOCAELİ MİLLETVEKİLİ Gergerlioğlu’ndan Kılıçdaroğlu sorusu

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ Gergerlioğlu’ndan Kılıçdaroğlu sorusu

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı Soru Önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayan Ömer Faruk Gergerlioğlu özetle şunları sordu:

 “Bu saldırıların gerçekleştirmesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösteren ve nefret söylemini artıran ifadelerinin etkili olduğu iddiaları doğru mudur?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar linç girişiminde bulunan kişilere “değerli arkadaşlar” şeklinde hitap etmiştir. Arkadaş TDK da “Birbirlerine karşı sevgi ve anlayış gösteren kimselerden her biri” anlamındadır. Milli Savunma Bakanı, Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişimini gerçekleştiren kişilere sevgi ve anlayış mı göstermektedir?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuşmasına devamla: “Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz. Tepkinizi gösterdiniz” demiştir. Kılıçdaroğlu’na yumruk atılması, sığındığı evin taşlanması ve yakılmak istenmesi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar için mesaj ve tepki anlamına mı gelmektedir?.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.