KOCAELİ BAROSUNA YENİ KATILIMLAR: Avukat sayısı 1.769 oldu

KOCAELİ BAROSUNA YENİ KATILIMLAR: Avukat sayısı 1.769 oldu

Kocaeli Barosu, yeni katılan genç avukatlarla daha da büyüyor ve güçleniyor. 6 genç avukatın katılımı ile Baro’ya kayıtlı üye avukat sayısı da 1769’a çıktı.

YEMİN VE RUHSAT
 Türkiye’nin 9’ncu büyük barosu konumundaki Kocaeli Barosu’nda önceki gün de genç avukatların yemin töreni gerçekleşti. Stajlarını başarıyla tamamlayan Sinem Kaya, Rabia Bulgurcu, Hatice Çalışkan, Oğuz Kaan Açar, Ümit Berdan Aydın ve Yusuf Uslu, Baro’daki törenle avukatlık mesleğine ilk adımlarını attı. Ruhsatnameleri verilen 6 genç avukatın katılımı ile Baro’ya kayıtlı üye avukat sayısı da 1769’a çıktı. 
GENÇLERLE BÜYÜYECEĞİZ
Törene Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, yönetim kurulu üyeleri, yemin edecek avukatlar ve aileleri ile meslektaşları katıldı. Bahar Gültekin Candemir avukatlık mesleğine adım atan genç meslektaşlarını yetiştiren ailelerine teşekkür etti. Kocaeli Barosu’nun Türkiye’nin 9’ncu büyük barosu konumunda bulunduğunu belirten Candemir, genç meslektaşlarla daha da büyüyüp, güçlendiklerini söyledi. 
BAROLAR  BEDEL ÖDÜYOR
Adalet-demokrasi-hukuk devleti ve insan hakları boyutunda baroların daha güçlü bir şekilde mücadele etmesini bir görevin ifası olarak gördüklerini söyleyen Baro Başkanı Candemir, “Son yıllarda ülkemizde yaşanan hukuka aykırı uygulama örnekleri hukuk devletinin ekmek su kadar gerekli ve zorunlu olduğunu göstermiştir. Öte yandan avukatların savunma hakkı ekseninde üstlendikleri davalarda temsil ettikleri kesimle özdeş tutulduğu, kınandığı, bedel ödediği ve hatta bu bedeli özgürlükleri ile ödediği günlerden geçmekteyiz. Biz bu vahim olaylara karşı açık, net tavır içerisinde olmayı baro olmanın gereği olarak görüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.