Kocaeli Barosu gençlerle güçlendi

Kocaeli Barosu gençlerle güçlendi

Hukuk fakültesinden mezun olan ve stajlarını tamamlayarak avukatlık yapmaya hak kazanan 9 genç avukat Kocaeli Barosu’nda düzenlenen törenle yetki belgelerini aldı.

9 avukatın daha katılmasıyla Kocaeli Barosu’na kayıtlı avukat sayısı bin 766 oldu. Genç avukatların yemin törenindeki heyecanına Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, aileler ve avukatlar da ortak oldu.
 
İLK ADIM
Yemin töreninde konuşan Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Bugün genç meslektaşlarımız mesleğe ilk adımlarını atıyor. Onların heyecanlarını paylaşıyoruz. Adalet ve vicdan duygusu ailede oluşur. Bugün mesleğimiz adına en önemli iki temel olan değeri genç meslektaşlarımıza kazandırmak için özveri gösteren ailelere müteşekkiriz” sözlerini kullandı.
 
GÜÇLENEREK BÜYÜYOR

Candemir sözlerinin devamında, “Türkiye’nin 9’uncu büyük barosu olan Kocaeli barosu güçlenerek büyüyor. Arkadaşlarımız fiilen avukatlık yapmaya başlayacaklar. Avukatlar hukuka aykırılıklara karşı çıkan, kendini hakkaniyete adayan kişilerdir. Avukatlar demokrasinin temel hak ve özgürlüklerin teminatıdır. Aramıza katılan meslektaşlarımızla daha da güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz. Cumhuriyetimizin temel ilkelerine sahip çıkacağınıza inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.