Kocaeli AFAD’da tatbikat hazırlığı

Kocaeli AFAD’da tatbikat hazırlığı

 Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planında görevli kurum temsilcileri ile bir araya gelerek tatbikat hazırlık toplantısını...

 

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planında görevli kurum temsilcileri ile bir araya gelerek tatbikat hazırlık toplantısını yaptı.

 

8 Mayıs 2018 tarihinde yapılması planlanan saha uzantılı masabaşı tatbikat hazırlığına Kocaeli Afet Müdahale Planında görevli olan hizmet gruplarının temsilcileri katıldı. Tatbikat hazırlık toplantısına katılan TAMP ve AYDES görevlilerini Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Canan Güçlü ve Planlama Şefi Alper Şen bilgilendirdi.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü İsmet Çalışkan ve Kızılay Şube Başkanı Doç. Dr. Cengiz İpek’in de katıldığı hazırlık toplantısında AFAD İl Müdürü Salim Tekoğlerinde 30 ilin katılımıyla İstanbul merkezli 7,5 şiddetli depremin ulusal masabaşı tatbikatı vesilesiyle Kocaeli AFAD, TAMP-Kocaeli’nin sorumlu kurumlarıyla ulusal tatbikata uyarlı biçimde İlimize özel tatbikatlar icra etti.  2016 yılında onaylanan Kocaeli Afet Müdahale Planının etkinlik gücüne katkı için süreç içerisinde yapılması gereken 3 aktivite (güncelleme, eğitim ve tatbikat) ulusal tatbikat günlerinde Kocaeli AFAD öncülüğünde İlimizde gerçekleştirildi.

AFAD Başkanlığınca illere gönderilen etki analizine göre hizmet gruplarının kendi operasyonlarına ilişkin hazırladıkları senaryolarla yapılan masabaşı tatbikatına Kocaeli Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç başkanlık etti. Tatbikat öncesi güncellemelerin yapıldığını ve AYDES eğitimlerinin verildiğini aktaran Kocaeli AFAD Müdürü Salim Tekoğul, AFAD Başkanlığının akşam saatlerinde yaptığı acil çağrıyla hizmet gruplarına intikal alarmı verdiklerini ifade etti. Hizmet gruplarının Kocaeli Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine (AADYM) intikal sürelerinin böylece test edildiğini, İstanbul’dan gelen Hizmet Grubu sorumluları hariç İlimizdeki tüm kuruluşların gece olmasına rağmen 1 saat içinde AFAD İl Müdürlüğümüze intikal ettiklerinin görüldüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.