Kızlı erkekli eylem yaptılar

Kızlı erkekli eylem yaptılar

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ının Kızlı erkekli öğrenci evlerini denetleyeceğiz açıklaması üzerine İzmitli gençler “Kadınlı-Erkekli AKP'yi...

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ının Kızlı erkekli öğrenci evlerini denetleyeceğiz açıklaması üzerine İzmitli gençler “Kadınlı-Erkekli AKP'yi devireceğiz” şeklinde sloganlar atarak sokaklara döküldü

‘Kadınlı erkekli AKP'yi devireceğiz'

Tüm ülkede eş zamanlı olarak yapılan eylemlerin Kocaeli durağıysa, Gezi Parkı eylemlerine de ev sahipliği yapan Cumhuriyet Parkı oldu. Birçok üniversite öğrencisinin, ailelerin ve her yaştan İzmitlinin katıldığı eylemde ‘AKP'ye boyun eğmeyeceğiz', ‘İzmit uyuma memlekete sahip çık', ‘Kadınlı erkekli AKP'yi devireceğiz', ‘Gençliğin ateşi AKP'yi yakacak' şeklinde sloganlar atıldı.

 

TECAVÜZÜ AKLAYAN ZİHNİYET

Cumhuriyet Parkı'ndan Fethiye Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen grup, attıkları sloganlarla tüm halkı eyleme davet etti. Yürüyüş Yolu üzerinden Sabri Yalım Parkı'na doğru ilerleyen grup, aynı saatlerde Sabri Yalım Parkı'nda Mustafa Sarıgül'ün ziyareti sebebiyle bir araya gelen CHP'lilerle beraber yürümek istese de polisin aldığı geniş güvenlik önlemlerinden dolayı Belsa Sokak üzerinden yeniden Cumhuriyet Parkı'na çıktı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde, grup adına bir açıklama yapan Büşra Akgün adlı üniversite öğrencisi, gençliğin her zaman 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden 70 yaşındaki adamları aklayan zihniyete karşı her zaman mücadele vereceğini kaydetti. 

 

ÖFKEYİ SINAMAK İSTİYOR

Akgün grup adına yaptığı açıklamasına şu sözlerle devam etti; ‘' Tayyip Erdoğan "insanların özel yaşamına karışmıyoruz, ama bizim muhafazakâr değerlerimize ters işlere de göz yumamayız" dedi. Evlere el atacakmış, gençler nasıl yaşıyor, kadınla erkek aynı konutu paylaşıyor mu diye kontrol edecekmiş. Denesin bakalım! Katil, cinayet mahalline illa ki geri dönermiş. Erdoğan da o misal, Gezi Direnişi'nden öncesine geri dönmek ve bu toplumun öfkesini yeniden sınamak istiyor. Gençleri, kadınları, bu ülkenin özgürlük ve eşitlik arayan insanlarını alt edebileceğini, sindirebileceğini düşünüyor. Hadi bakalım. İşgüzar bürokratları, ihbarcı ajanları, kin ve nefret saçan sevgisiz yandaşları mı yaman, halkımız mı yaman hep beraber göreceğiz. 

 

KADINLI ERKEKLİ YÜRÜYECEĞİZ

 

Kadınlı-erkekli yürüyeceğiz üzerine karanlığın, karanlık kafaların. Hukuksa hukuk, siyasetse siyaset, sokaksa sokak.. Evi basılan, okuldan atılan, "ahlaksız" diye kamuoyunun önüne atılan her gencimizin yanında olacağız. Biz hep aydınlığı temsil ettik, etmeye devam edeceğiz. Gideceksin başbakan, sonun yakındır gençliğin, emekçilerin ateşi sonun olacak ‘' Akgün'ün açıklamasının ardından üniversite öğrencileri, olası bir denetlenmenin hukuksal bir bağlılığı olmadığını ve böyle bir durumda karşı karşıya kalındığını izleyecekleri yasal süreçler hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrenciler Cumhuriyet Parkı'na astıkları ‘Kızlı Erkekli Direniş Hatırası' pankartı önünde fotoğraf çektirerek eylemlerini sürdürdü. Bir süre daha slogan atmayı sürdüren grup, olaysız bir şekilde dağılarak eylemini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.