Kızlarda şampiyon Kazım Karabekir

Kızlarda şampiyon Kazım Karabekir

Okullar Arası Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliği’nde final maçında rakibi Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu’nu 29-15 mağlup eden Kazım Karabekir...

Okullar Arası Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliği’nde final maçında rakibi Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu’nu 29-15 mağlup eden Kazım Karabekir Ortaokulu şampiyonluğa ulaştı

İKİ OKUL TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA

Okullar Arası Küçük Kızlar basketbol İl Birinciliği önceki gün oynanan final maçları ile son buldu. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan Okullar Arası Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliği final mücadelesinde şampiyonluk için karşı karşıya gelen Karamürsel Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu ile Kazım Karabekir Ortaokulu arasındaki mücadelede her iki takımda ortaya iyi bir seyir oyunu koyamadı. Cılız bir şekilde geçen mücadelede maçın ilk periyotunu 13-4 Kazım Karabekir Orta Okulu aldı. İkinci periyot yine her iki takım oyuncuları sayı üretmekte zorlandı. Dengeli geçen mücadelenin ikinci bölümünü yine 20-7 Kazım Karabekir Ortaokulu önde kapattı. Üçüncü ve dördüncü periyotta oyun üstünlüğünü elinde tutan Kazım Karabekir Ortaokulu maçı 35-20 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

UĞUR MUMCU ORTAOKULU ÜÇÜNCÜ

Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliği’nde üçüncülük ile dördüncülük mücadelesinde karşı karşıya gelen Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu ile Edebali Ortaokulu arasındaki mücadelede rakibine oran ile üstün olan taraf Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu olurken maçı kazandı. Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu rakibi karşısında ilk periyotu 8-4 önde bitirdi. İkinci periyotta oyuna ağırlığını koyup periyotu 22-7 önde bitirdi. Oyunda iyice üstünlüğü elinde tutan Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu, üçüncü periyotu da 38-7 gibi farklı kazandı. Maçın son bölümünde iyice oyun kontrolünü ve hücumlarda etkili olan Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu maçı 44-18 gibi farklı skor ile kazanarak küçük kızlarda üçüncü olmayı başardı. Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu takımında Özgenur İnanlı 18 sayı ve Zeynep Sezer 16 sayı atıp galibiyette başrolü oynadı.

KUPA VE MADALYALAR VERİLDİ

 Okullar Arası Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliği final mücadelesini kazanan Kazım Karabekir Ortaokulu’na şampiyonluk kupası ve madalyalarını Okul Sporları Şube Müdürü Turgay Bulut ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akman Şen birlikte verdi. İkinci olan Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu’na kupa ve madalyalarını Kazım Karabekir Ortaokulu Müdürü Serkan Yazar ve Şehit Hüseyin Gürdal Ortaokulu Müdürü Muammer Aksay ve Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ferhat Yüksel ödüllerini verdi. Üçüncülüğü kazanan Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’na kupa ve madalyalarını İzmit Belediyespor Kulüp Başkanı Erdoğan Şentürk takdim etti. Küçük Kızlarda dördüncü olan Edebali Ortaokulu’na ise kupa ve madalyalarını İzmit Belediyespor Kadın Basketbol takım kaptanı Ebru Torun ve Arhando Casmon Covington birlikte verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.