“Kişilerin değil partimin kazanması önemli”

“Kişilerin değil partimin kazanması önemli”

  CHP Gebze Belediye başkan aday adayı Yakup Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, “1 Aralık’ta kimin aday olacağı önemli değil önemli...

 

 

CHP Gebze Belediye başkan aday adayı Yakup Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, “1 Aralık’ta kimin aday olacağı önemli değil önemli olan 30 Mart’taki seçimde CHP’nin iktidar olması ve seçimi kazanması” diye konuştu.

“Önseçim olmasını dilekçemde belirttim”

Toplantıya eşi Aysel Yılmaz ile katılan ve konuşmasına Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Yılmaz,  aday adaylık süreciyle ilgili, “Önce 31 Temmuz, sonra 2 Eylül’de aday adaylık başvuruları tamamlandı ancak devlet memurları, belediye başkanları ve milletvekilleri mazeretlerine binaen, CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu komisyon, 4 Kasım’da verdiğim dilekçeyi görüşüp kabul ettiler. Daha sonra ise aday adaylık müracaatımı yaptım. O günden buyana da çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi. Darıca ve Çayırova’da demokrasi şöleni yaşandığını ifade eden Yılmaz, Ankara’ya verdiği dilekçede Gebze’de ön seçim yapılması halinde yarışa katılmak istediğini kaydetti. Yılmaz, ön seçimin önemli olduğunu belirterek, “CHP’liler kendilerine değer verildiğini bu ön seçimle anlayacaklar ve 30 Mart’taki seçim için daha çok sahiplenerek çalışacaklar. 1 Aralık’ta ön seçim yapılacak ve aday belli olacak” şeklinde konuştu.

 

KİŞİLERİN DEĞİL ÖRGÜTÜN ADAY ADAYIYIM

 

 

Kişilerin değil, CHP ilçe örgütünün aday adayı olduğunu ileri süren Yılmaz, “Üyelerimiz teveccüh gösterirlerse CHP’nin Gebze belediye başkan adayı olacağım. 60 yaşındayım, 25 yıl Gebze’de belediyede çeşitli kademelerde hizmetim var. Yönetmeyi ve yönetilmeyi tecrübe ve bilgi edindim. Yönetme anlamında belli bir olgunluğa eriştiğime inanıyorum” şeklinde konuştu. Fransa’da 36 bin,  Türkiye’de 1600 belediye olduğunu ifade eden Yılmaz, “Hiç kimse paylaşımdan, idarenin çok olmasından korkmamalı. Tek elden yönetmenin sakıncaları var. AKP zihniyeti bu ülkeye zarar veriyor. Bu zihniyete dur demek için ‘yetti gari’ diyorum” şeklinde konuştu. Her gün mahallelerde çalışmalar yaparak vatandaşlarla görüştüğünü kaydeden Yakup Yılmaz, “Son ziyaretlerde gördüğüm özellikle kentsel dönüşüm ve 2B sorunları vatandaşları rahatsız ediyor. Halkın bize verdiği yetkileri, halkın lehine olacak sonuçları almak için gayret göstermeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.