KİSGDER, İSG’yi öğrencilere anlattı

KİSGDER, İSG’yi öğrencilere anlattı

Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği okullara yönelik İSG farkındalık eğitimini Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak sürdürdü.

Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği okullara yönelik İSG farkındalık eğitimini Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak sürdürdü. Gebze Kültür Merkezi’ndeki seminerde dernek yönetim kurulundan Ahmet Uysal ve dernek üyesi Kamil Şamdanlı öğrencilere, öğrenim gördüğü mesleklerdeki iş kazaları riski ve önlemlerine dair bilgilendirmede bulundu. 
NECMEDDİN KUYUCU UNUTULMADI
Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aycan Çamlıbel ve müdür yardımcısı Yasemin Öz, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İSG uzmanı Tuncay Çöğür, dernek yönetiminden İsmail Benli’nin de takip ettiği seminerde bir süre önce görev yaptığı okulda öğrencisi tarafından öldürülen Necmeddin Kuyucu da unutulmadı ve sahnenin ortasına bir fotoğrafı konuldu. 
BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ
Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde moda tasarımı teknolojisi, çocuk gelişimi, büro yönetimi ve sekreterlik, grafik tasarım ve fotoğrafçılık, cilt bakımı ve kuaförlük, yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencilerine mesleklerinde karşılaşacakları iş kazaları, riskler ve önlemler anlatıldı. 
BUGÜNDEN SORULUR
Ahmet Uysal özellikle kuaförlük mesleğindeki sağlık risklerine değinirken Kamil Şamdanlı; termal konfor, ergonomi ve yüksekten çalışma konularına değindi. Abbas Musa Gökburun başkanlığında geçtiğimiz sene kurulan dernek, “Geleceğin güvenliği bugünden sorulur” sloganı ile okullara yönelik İSG eğitimini sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.