Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'McKinsey' tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'McKinsey' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ekonomi yönetiminin Mckinsey'e verilmesiyle ilgili Erdoğan'a eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu Erdoğan'a McKinsey'le ilgili 10 soru yöneltirken, "Onur, gurur ve haysiyet sahibiysen anlaşmayı iptal et" d

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin danışmanlık hizmeti alınması için anlaştığı McKinsey'le ilgili 10 soru yöneltti. "Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomi yönetimini Amerikan şirketine teslim edeceksin, yüzün kızarmadan yerliyim, milliyim diyeceksin" diyen Kılıçdaroğlu, "Saraydaki zata açık ve net söylüyorum, onur gurur ve haysiyet sahibiysen anlaşmayı iptal et, uçağı da iade et" ifadelerini kullandı.

Ekonomik krizin sebebinin Türkiye'nin yönetilememesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ekonomik krizin sebepleri Türkiye'nin yönetilmemesi. Türkiye savruluyor yönetilmiyor. Aşırı borçlandılar. Dünya kadar vergi topladılar yetmedi kim önlerine geldiyse borçlandılar. Faiz yükü aldı başını gidiyor. Tefecilere teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız" diye konuştu

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'CHP, İŞÇİLERE SENDİKALARDAN DAHA FAZLA SAHİP ÇIKACAK'

>> Değerli arkadaşlarım, parlamentoda yeni bir döneme başlıyoruz. Şundan herkesin emin olmasını istiyorum, nerede bir haksızlık olursa, nerede bir hukuksuzluk olursa halkın partisi olan CHP onların yanında olacaktır. Elbette ki ülkemizi seviyoruz, elbette ki insanlarımızı seviyoruz, haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayanların yanında olmak her şeyden önce bizim görevimizdir. Aramızda sayın Enis Berberoğlu var, kendisine de hoşgeldin diyoruz.

>> Hapiste çok sayıda arkadaşımız var. Ece Sevim Öztürk, 4 aydır tutuklu gazeteci. Hiçbir günahı yok. Ama içeride. Eren Erdem niye hapiste? Hangi gerekçeyle hapiste? Neden yurtdışına kaçsın? Dokunulmazlığı olmadığı dönemde defalarca gitti geldi. Siz FETÖ'yle kol kola gezerken o sizi eleştirdi. O şimdi hapiste, ama dışarıda olanlar önemli görevlere getiriliyorlar. Bunun bizim gözümüzden kaçtığını düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

>> Bu partinin genel başkanı olarak hapisteki bütün işçilere selamlarımızı ve saygılarımızı gönderiyoruz. Napıyor işçiler? Çalışmak istiyorlar, yolsuzluk yapmıyorlar, malı götürmüyorlar. Çalışmak, üretmek, kazanmak, evlerine helal ekmek götürmek istiyorlar. İktidar buna izin vermiyor. Değerli işçi kardeşlerim, sendikaların size sahip çıktığından çok daha fazla halkın partisi olan CHP size sahip çıkacaktır.

>> Cumartesi Anneleri, 1995'ten bu yana çocuklarımızın mezarı nerede diye soruyor. Galatasaray Meydanı'nda belli bir süre oturup evlerine gidiyorlar. Bunlar zaten anne, taşkınlık yapmıyorlar. İnsanlar şiddete başvurmamak kaydıyla anayasal haklarını her zaman kullanabilir, kimseden izin almalarına gerek yoktur.

'AKP'YE OY VEREN KARDEŞLERİMİN VİCDANINA SESLENİYORUM'

>> Kudüs başkent ilan edilince Erdoğan bunun hesabını soracağız dedi. Bir süre geçti, ne oldu? Gitti, Birleşmiş Milletler'de konuştu. Filistin ile ilgili tek kelime etti mi? Etmedi. AKP'ye oy veren kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum: Filistinliler böyle kalsın diyorsan oy vermeye devam et. Eğer Filistinlilerin haklarını koruyacağız diyorsan yönünü CHP'ye çevirme zamanıdır artık.

'TEFECİLERE TESLİM OLAN BİR İKTADARLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

>> Ekonomik krizin başındayız. Daha henüz mutfaklara esnafa tam yansımış değil. Sorun nedir? 2001'de bir ekonomik krizden sonra iktidar oldular. 16 yıldır yönetiyorlar tek başına yönetiyorlar. 16 yılın sonunda Türkiye yeniden bir ekonomik krizle karşı karşıya. Ekonomik krizin sebepleri Türkiye'nin yönetilmemesi. Türkiye savruluyor yönetilmiyor. Aşırı borçlandılar. Dünya kadar vergi topladılar yetmedi kim önlerine geldiyse borçlandılar. Faiz yükü aldı başını gidiyor. Tefecilere teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Şimdi tefecinin faizini ödemek için de borçlanıyorlar. Türk Lirası'na döneceksen dolarla yaptığın ihaleleri Türk Lirası'na çevir. Çeviremez. İğneden ipliğe her şeye yağmur gibi zam geliyor. Sen elektriğe nasıl zam yapıyorsun doğalgaza nasıl zam yapıyorsun?

'TÜRKİYE'DE 3 GRUP VAR; SARAY, SARAYIN ÇEVRESİ, HALK'

>> Martta Allah'ın izniyle bu ülkeye baharı getireceğiz. Yeni Ekonomi Programı açıkladılar. Ekonomiyi düzeltecekmişiz. 16 yılda bozdular, 3 yılda düzeltecekler. Türkiye'nin yıl sonuna kadar ödeyeceği borç 26 milyar dolar. Cari açığın miktarı 12 milyar dolar. 38 milyar dolar Türkiye'nin para bulması lazım. Merkez Bankası'nın net rezervi 28 milyar dolar. Diyorlar ki biz daha fazla faiz ödeyeceğiz. Bu krizin faturası kime çıkıyor? Krizden kim etkilenir, kim etkilenmez. Türkiye'de 3 grup var. Bir saray, iki sarayın çevresi üç halk.

'VATANDAŞLARI İHBAR ETMEYE DAVET EDİYORLAR, VATANDAŞ MUHBİR Mİ?'

>> Zamlar arttı, işçinin aylığı, emeklinin maaşı artmadı. Bütün halkıma sesleniyorum, hangi partiden olursa olsun yükü sizin sırtınıza yıkacaklar. Bu konuda önümüzdeki günlerde tabloyu çok daha net göreceksin. Senin derdini her ortamda anlatan CHP'ye daha fazla kulak ver kardeşim, senden bunu bekliyorum. Kim stokçuluk yapıyorsa onu suçluyorlar, kim yapıyorsa git yakasından tut. Vatandaşları ihbar etmeye davet ediyor, vatandaş muhbir mi kardeşim?

>> Sen bir Amerikan danışma firması tut. Gittiler Amerika'da açıklama yaptılar McKinsey ile anlaşmaya karar verdik. 3 ayda bir gelip denetleyecekler. Bu sıradan bir sözleşme kardeşim diye bir sürü laf söylediler.

ERDOĞAN'A 10 SORU

Erdoğan'a 10 soru soruyorum. Not alsın.

1- Erdoğan'a göre yaşadığımız krizin sorumlusu dış güçler mi?

2- Ezanımıza bayrağımıza saldırıyorlar dediklerinden para istemeyi bu millete nasıl anlatacaksınız?

3- Türkiye'de Mckinsey'in yapacağını yapacak kuruluş yok mu?

4- Devletin tüm mali bilgilerini ezanımıza saldıranlara nasıl teslim edeceksiniz?

5- McKinsey'e bu işi ihale ile mi tavsiye üzerine mi verdiniz?

6- Bu şirketi size kim önerdi?

7- Bu anlaşmanın tutarı, kapsamı ve süresi nedir? Bunları açıklayacak mısınız?

8- Mckinsey'in hiçbir yetkisi ve fonksiyonu olmayacak, yetkisiz bir şirkete neden milyarlarca para ödeyeceksiniz?

9- McKinsey ile yapılan anlaşma devleti bir şirket gibi yönetme anlayışı mıdır?

10- Mckinsey'in raporlarını kamuoyuna açıklayacak mısınız?

>> Erdoğan'a göre bunlar ezanımıza saldıranlardı, ezanımıza saldıranlardan para karşılığı yardım istemeyi bu millete nasıl anlatacaksınız? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti ve 16 bakanlığı bir Amerikan şirketine denetletiyorsanız sizin sarayda da yeriniz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomi yönetimini Amerikan şirketine teslim edeceksin, yüzün kızarmadan yerliyim, milliyim diyeceksin. Saraydaki zata açık ve net söylüyorum, onur gurur ve haysiyet sahibiysen anlaşmayı iptal et uçağı da iade et.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.