Kıdem tazminatı için kitlesel yürüyüş

Kıdem tazminatı için kitlesel yürüyüş

 AKP hükümetinin işçilerin 77 yıllık kazanımı olan kıdem tazminatını kaldırma ve gasp etme çabalarına karşın DİSK’in ülke genelinde başlatmış...

 

AKP hükümetinin işçilerin 77 yıllık kazanımı olan kıdem tazminatını kaldırma ve gasp etme çabalarına karşın DİSK’in ülke genelinde başlatmış olduğu eylemler çerçevesinde dün Gebze’de DİSK’e bağlı sendikaların temsilciler kurulu toplantısı ardından da kitlesel olarak yapılan yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Sendika önünde bir araya gelen sendika temsilcileri ve işçilere destek için çeşitli STK ve siyasi partilerde yürüyüşe katılarak destek verdiler.

Sendika önünden Eskiçarşı üzerinde Gebze Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup adına burada ilk olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın bir konuşma yaparak, “Hükümetin kıdem tazminatına yönelik bu saldırısına karşın eylemliliklerimize daha da artırmalıyız. Bugün burada yaptığımız güç birliğini büyütmeliyiz” dedi. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise yaptığı basın açıklamasında, “AKP hükümeti kazanılmış olan bir hakkı gasp ederek elimizden almak istiyor. Buna karşı tüm ücretli çalışanların mücadele etmesi gerekir” dedi.

TAŞERON CENNETİ YAPILIYOR

 

Hükümetin yaptığı düzenlemelerle birlikte düşük ücret ve esnek çalıştırma yöntemiyle ülkeyi taşeron cennetine çevirmek istediğini belirten Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatı bizlerin, çocuklarımızın teminatıdır. Kıdem tazminatının fona devredilmesi demek, işçilerin teminatı olan emekli olduklarında sahip oldukları hakların ellerinden alınması demektir. Yasanın mevcut işçileri etkilemeyeceği iddia ediliyor. Bizden sonrakilerin, yani çocuklarımızın geleceklerini çalacaklar yani. Daha önce de belirttiğimiz gibi, biz DİSK olarak bunun onaylayıcı makamı olmayacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.