Kıbrıs gazilerine madalya töreni

Kıbrıs gazilerine madalya töreni

Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih töreni, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Antikkapı Restaurantta gerçekleşen törene; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Deniz Eğitim ve Öğretim - Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İzmit kaymakamı Ersin Emiroğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay Coşgun,  İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık,  gazilerimiz ve yakınları katıldı.
BU ÜLKE ŞEHİT VE GAZİLER SAYESİNDE AYAKTA
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende  Vali  Aksoy  konuşma yaparak, “Kuzey  Barış Harekatına katılarak, gazi olan ve ilimizde ikamet eden 385 hak sahibine bugün Milli Mücadele Madalyası ve  Beratını tevcih edeceğiz. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu ülke şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde  ayaktadır. Vatanı koruyan, terörle mücadele eden her kahraman askerimiz ve polisimiz bizlerin bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolüdür.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.