KESK’liler dört koldan Ankara’ya yürüyor

KESK’liler dört koldan Ankara’ya yürüyor

 ‘İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyoruz’ diyen KESK’in Ankara yürüyüşü sürüyor....

 

‘İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyoruz’ diyen KESK’in Ankara yürüyüşü sürüyor. Edirne’den 16 Ağustos’ta yola çıkan Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz Yürüyüş Kolu geçtiğimiz Cumartesi günü Gebze’de bir yürüyüş yaparak basın açıklaması gerçekleştirdi.

YÜRÜYÜŞ KOLLARINA İSİMLER VERİLDİ

KESK, ülkenin dört bir yanından başlattığı yürüyüş kollarına yaşamlarını yitirenlerin isimleri verildi. Hopa’dan başlayan yürüyüş kolu Metin Lokumcu adıyla, Edirne’den başlayan yürüyüş kolu Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz adıyla; Manisa’dan başlayan yürüyüş kolu Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım adıyla, Roboski’den başlayan yürüyüş kolu ise Bedran-Orhan Encü, Abdullah Cömert adıyla yürüyor. Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz Yürüyüş Kolu geçtiğimiz cumartesi günü Gebze’ye geldi. Yürüyüş kolunu aralarında Eğitim-Sen, Emekli-Sen, CHP, EMEP, ÖDP, Birleşik Metal-İş Sendikası ve çeşitli STK temsilcileri karşıladı. 

SLOGANLAR ATARAK YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Eski Öğretmen Evi’nin bulunduğu yerden Gebze Kent Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirildi. “Ali İsmail Korkmaz- Mehmet Ayvalıtaş Yürüyüş Kolu” pankartı ve KESK’in taleplerini içeren pankart arkasında yürüyüş gerçekleşti. Sık sık “Hükümet zammını al başına çal!”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü!”, “Söz yetki karar çalışanlara!”, “Diren direne kazanacağız!”, “Her yer Taksim her yer direniş!” sloganları atıldı. Gebze Kent Meydanı’na gelen grup adına basın açıklamasını KESK MYK Üyesi Ali Berberoğlu yaptı. 

AKP KENDİNDEN BEKLENENİ YAPTI

2014-2015 yılları Toplu Sözleşme sürecinin hükümete yandaş sendika olan Memur-Sen’in uzlaşmasıyla yangından mal kaçırırcasına sonuçlandığını ifade eden Ali Berberoğlu, “Aileleriyle birlikte 4 milyon kamu emekçisinin gelecekleri, zulmün ve sömürünün iktidarının iki dudağı arasına sıkıştırıldı. AKP iktidarı yine kendiden bekleneni yaparak yüzde 22 refah kaybı olan emekçilerin ücretlerine yüzde 3 yüzde 7 aralığında artışı yeterli gördü. Yani hakkı olanı gasp etti, emekçilerle alay edercesine önlerine 3-5 kuruş bıraktı ve masadan kalktı” dedi. 

TÜM KESİMLERİ MÜCADELEYE ÇAĞIRDI

KESK olarak sendikalı-sendikasız tüm kamu emekçilerini ve toplumun tüm ezilen kesimlerini haklarını, taleplerini aramaya davet ettiklerini ifade eden Berberoğlu, “Gelin bu oyunu birlikte bozalım. Nasıl ki AKP döneminde haklarımıza ve kazanımlarımıza daha şiddetli bir saldırının aracı haline dönüşen toplu sözleşme dönemleri, AKP’nin 12 yıldır uyguladığını politikalardan bağımsız değilse, bizlerin sürdürdüğü mücadele de eşit, özgür, demokratik ve barış içinde yaşayacağımız Türkiye mücadelesinden bağımsız değildir. AKP’nin kendine karşı gördüğü, ötekileştirdiği tüm kesimlerin mücadelesi ortaktır” diye belirtti.

TÜM EZİLENLERİN MÜCADELESİDİR 

AKP’nin KESK’li üyeleri tutuklayarak ve her türlü baskıya karşı haklı mücadelelerine engel olunamayacağını açıklayan Berberoğlu, “Mücadelemiz parasız eğitim, parasız sağlık diyenlerin mücadelesidir. Mücadelemiz bilimsel, demokratik, anadilde eğitim ve özerk üniversite isteyen gençlerin mücadelesidir. Mücadelemiz tüm ezilenlerin taleplerinin ortaklaştırmak ve birlikte hareket etmek içindir” dedi. Açıklamanın ardından Eğitim Sen Gebze Şubesi’ne geçildi. Oradan yürüyüş kolunda yer alan kamu emekçileri Kocaeli merkeze doğru harekete geçtiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.