Kervansaray projesi ne oldu?

Kervansaray projesi ne oldu?

**Yaklaşık 3 yıl önce başlanılan çarşı içindeki kervansarayla ilgili proje muamma oldu. Projeye göre etrafında ki binalar yıkılarak kervansaray gün...

**Yaklaşık 3 yıl önce başlanılan çarşı içindeki kervansarayla ilgili proje muamma oldu. Projeye göre etrafında ki binalar yıkılarak kervansaray gün yüzüne çıkarılacaktı. Proje çerçevesinde iki bina yıkılmıştı.

Gebze Eski çarşı içinde beton binaların arasında kalan 495 yıllık tarihi kervansaray 3 yıl önce Kocaeli  Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından  planlanan bir proje ile restore edilmesi ve yapının gün yüzüne çıkarılması için proje hazırlandı. Bu projeye göre  tarihi binanın etrafından yer alan  binaların sahipleri ile görüşülerek  yıkılması gündeme geldi.  Fiyat konusunda anlaşılan iki bina yıkılırken,  görüşmenin yapıldığı diğer bina  sahipleriyle anlaşma sağlanamadı.    Binaların satın alınarak yıkımı  sağlanamayınca  proje  yaklaşık 3 yıldır  askıya alındı.  Gebze kamuoyu ise  tarihi kervansaray projesinin ne zaman  hayat geçirileceğini merak ediyor.

DİJİTAL KÜTÜPHANE KURULACAKTI

Gebze’nin merkezinde bulunan Eski Çarşı’daki Tarihi Kervansarayla ilgili olarak geçtiğimiz yıllarda açıklama yapan  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bu tarihi değerimiz, kervansarayımız yeniden ayağa kaldırılarak kentimize kazandırılacak. Bu tarihi mekânın bir bilim ve kültür merkezi haline dönüşmesi amacıyla Dijital Kent Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu projeyle kentimizde önemli bir eksikliği de ortadan kaldıracağız.”demişti.

 

Haber: Cengiz AKGÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.