Kerbela şehitleri 1380’inci  yıldönümünde anıldı

Kerbela şehitleri 1380’inci yıldönümünde anıldı

Türkiye Caferiler Vakfı, Hz. Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1380’nci yıldönümü nedeniyle Darıca Nenehatun Stadı'nda Aşura Matemi Töreni düzenledi.

Yahya Kemal Utar başkanlığındaki Türkiye Caferiler Vakfı, Aşure mateminde Kerbala şehitlerini Darıca’da andı. Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1380’nci yıldönümü nedeniyle Darıca Nenehatun Stadı'nda Aşura Matemi Töreni düzenledi. Programa AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, KBB Başkanı Tahir Büyüyakın ve Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AKP Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy, KBB Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, CHP İlçe eski Başkanı ve Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk, KAISİAD Başkanı Meşaik Karakuş, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri, cem evi başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Programa ayrıca TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker mesaj gönderdi. 
HAK İLE BATILIN MÜCADELESİ
Nene Hatun Stadı’ndaki program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an tilaveti ile başladı. Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın, Kerbela’daki vakanın iki ordunun karşılaşması değil hak ile batılın mücadelesi olduğunu belirtti. Aşura Programı’nın ilk defa billboard diye adlandırılan reklam panolarından Türkiye’de ilk defa Darıca’da duyurulduğunu belirten Apaydın bundan ötürü Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a gitti. Etkinliği 14 yıldır kışın soğuğu, yazın sıcağında açık havada düzenlediklerini belirten Apaydın, Nene Hatun Stadı’nın olduğu bölgeye bir spor salonu kurulması talebinde bulundu. Apaydın ayrıca bir dönem gündemde yer edinen Caferi din eğitiminin de eğitim müfredatında yer almasını beklediklerini söyledi.
ORTAK DEĞER 
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık konuşmasında tüm İslam âleminin iki ortak değerinden birinin Kuran’ı Kerim diğerinin Hazreti Muhammed’in ehlibeyti olduğunu belirtti. Bıyık kendisinden önce konuşan Apaydın’ın spor salonu beklentisine ise herhangi bir yanıt vermedi.
İran’ın Kum havzasının önde gelen üstatlarından Muhammed Mirza Beyki Naini tercüme edilen konuşmasında özetle, “Hazreti Hüseyin sadece gemi değil denizde boğulmak üzere olanları da kurtaran bir gemidir” dedi.  
BİRLİĞİN SİMGESİ 
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Muharrem Ayı’nın Ramazan Ayı’ndan sonra en önemli aylardan biri olduğunu belirtip, “Muharrem Ayı aynı zamanda aşure ayıdır. Aşure, birlik beraberliğin simgesidir” diye konuştu.
İl Müftüsü Sinan Cihan, Kerbela vakasını örnek gösterip İslam dünyası ülkelerinin birbiriyle uğraşarak enerjilerini birbirleri için harcamayı sürdürmeleri halinde gelişme kaydedemeyeceklerini söyledi.
TAMAMI KERBELA!
KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının o dönemki duruşlarının tüm insanlık için nasihat özelliği taşıdığını kaydetti. 
AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da, “Hazreti Hüseyin’nin yol haritasını izleseydik bugün yaşadığımız zulümler yaşanmazdı. Bugün İslam coğrafyasının tamamı Kerbala” dedi. 
Türkiye Caferileri Vakfı Kız Gençlik Kolları üyeleri programda protokole ve konuklara su ve solmuş gül ikramında bulundu. Su şişesinin üzerinden suyu içtikten sonra Hazreti Hüseyin’e selam gönderilmesi dileğinde bulunuldu. Günün anlamına uygun şekilde kaside ve ilahilerin seslendirildiği programda Kerbala’yı anlatan 10 dakikalık bir slayt gösterimi de yapıldı. Program dua ile sona ererken program bitiminde konuklara lokma ikramında bulunuldu. Ayrıca Kızılay tarafından kurulan çadırlarda da çok sayıda vatandaş kan bağışında bulundu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum