“Kenti ticarethane gibi kullanıyorlar”

“Kenti ticarethane gibi kullanıyorlar”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Gebze’de Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde ziyaretlerde bulundu, “Kenti bir ticarethane gibi kullanıyorlar”dedi.

7-046.jpg

Emek Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Gebze’de Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde ziyaretlerde bulundu. Esnafı gezen, kahvehaneleri dolaşan Başaran, ev ziyaretlerinde de bulundu.

Bir kahvehane ziyaretinde yıllardır Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin tapu sorununun çözülmediğini söyleyen Başaran, “Kentsel dönüşüme karşıyız, bunu her yerde söylüyoruz. Halkı yerinden ederek, borçlandırarak dönüşüm yapılmaz. Yerinde ve halkı destekleyen dönüşümden yanayız” ifadelerini. Kahvehanede bulunan bir vatandaş ise, “17 senedir Ak Parti’ye oy verdik, nereye kadar. Verdik verdik de ne oldu, bundan sonra bitti, yeter artık” dedi.

TAPULAR VERİLECEK

Başaran ise, “Biz halk ne isterse onu yapacağız. Halk tapusunu istiyorsa, verilecek. Yıllardır çekmeceden çıkmayan o tapular çıkacak. Halk bir araya gelip hakkını istediği zaman önünde kimse duramaz” dedi. Başka bir kahvehane ziyaretinde vatandaşlarla sohbet eden Başaran, “Hepimiz zehir soluyoruz, deprem bizi bekliyor, karanlık sokaklar, bozuk yollar… Ulaşımı çözeceğiz diye daha da karmaşık hale getirdiler. Tüm bunların tek bir açıklaması var, o da halktan yana belediyecilik yapılmaması. Kenti bir ticarethane gibi kullanıyorlar, bu anlayışa emekçiler olarak dur demeliyiz. Bizler sadakacı değiliz, kimin parasını kime dağıtıyorlar, bizim paramızla başımıza çay fırlatıyorlar. Neden bu kadar küçüldük, bunu hak etmiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.