Kent kültürü tanıtılıyor

Kent kültürü tanıtılıyor

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde III. Milli Kültür Şurası eylem planı “Çocuk ve Kültür” kısmında yer alan, çocuklarımızın yaşadıkları kenti kültürel olarak tanımaları amacıyla hazırlanan proje kapsamında ilimizdeki liselere yönelik sunuml

2-003.jpgİl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Ezgi Yeşilyurt tarafından gerçekleştirilen sunumlarda bugüne kadar sekiz lise ziyaret edildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Ezgi Yeşilyurt, “Kocaeli’nin tarihi, kültürel yapısı, zirve şahsiyetleri örneklendirilerek gençlere yaşadıkları ili kültürel olarak tanıtırken bir anlamda bildikleri değerlerin bilmedikleri özelliklerinden bahsediyoruz. Kocaeli, Türkiye’nin kültür mozaiğini yansıttığından folklor zengini bir şehir diyebiliriz. Her ilçede farklı kültürel yapıları görüyoruz. Tüm bu zenginliği gençlerimizle paylaşıyoruz. Programımız geleneksel çocuk oyunu ve oyuncaklarıyla son buluyor. Bu şekilde gençler anneanne ve dedelerinin yaşadığı kuşağı da tanıma fırsatı buluyor. Proje haziran ayına kadar devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.