“Kendinizi ihmal etmeyin”

“Kendinizi ihmal etmeyin”

  ** Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında, TBMM Milli Saraylar Hereke Halı...

 

 

** Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında, TBMM Milli Saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasında çalışan kadınlarımla biraraya geldi. Aksoy, “Kendinizi ihmal etmeyin”dedi.

 

 

Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında, TBMM Milli Saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasında çalışan kadınlara eğitim verildi.

Programa  Hülya Aksoy’un yanı sıra  Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve eşi Şengül Can, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Utangaç ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

 

KADINLARI TEHDİT EDEN HASTALIKLAR

 

Hülya Aksoy yaptığı konuşmada; “ Değerli katılımcılar hepiniz projemize hoş geldiniz. Kocaeli'de Valilik olarak Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başlattık ve bugünde sizlerle bunu paylaşmak üzere buradayız. Hekimlerimizin söyledikleri üzere meme kanseri kadını tehdit eden kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu sebeple erken teşhis için her kadının evde kendi kendine muayene yapması gerektiği söyleniyor. Bizlerde burada nasıl evde kendi kendine meme muayenesi yapılacağını sunacağımız video filminde izleyip öğreneceğiz. Bunun dışında kadınları ilgilendiren belirli konularda sizleri bilgilendireceğiz. Buradaki amacımız kendinizde olabilecek değişikliği fark edebilmenizi sağlayacak. Bununla birlikte kadınlarımızı yakından ilgilendiren bazı konularda size bilgilendirmelerde bulunacağız. Hepiniz burada anlatılanları biliyorsunuz ama bilmek yetmiyor ve bunları uygulamak, ön plana çıkarmak önemli. Biz sizlere bir kere daha hatırlatalım farkındalık yaratalım istiyoruz. Sizlerden ricam lütfen kendinizi ihmal etmeyin” dedi.

 

HASTALIKLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Daha sonra, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci SOBİ tarafından kadınlara, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi, kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi yapıldı ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.