“Kendi Ürettiğini Tüket”

“Kendi Ürettiğini Tüket”

Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şubesi Şube Başkanı  İsmail Çiçek, “Kendi Ürettiğini Tüket” kampanyası ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Çiçek açıklamasında şunları ifade etti:

“Vatan savunması sadece silah kuşanıp mevzilere geçip düşmana karşı savaş halinde olmakla olmuyor artık. Düşman her türlü saldırıyor. Eskidendi o tankla topla tüfekle olan savaşlar. Artık dünyada ekonomik savaşlar var. Ülkeler birbirlerine ekonomik savaşlar açarak üstünlük kuruyor ve tahakkümleri altına alıyorlar. Mustafa Kemal’in dediği gibi eğer bağımsız bir devlet olmak istiyorsak; sadece sosyal ve siyasal olarak bağımsız olmamız yetmez, aynı zamanda ekonomik olarak da bağımsız olmak zorundayız. Son zamanlarda yaşamış olduğumuz gelişmeler bizlere bunun ne derece önemli ve gerçekçi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. İşte bu tür ekonomik saldırılar karşısında nasıl ki herkes üzerine düşeni yapıp vatan savunmasındaki yerini alıyorsa biz işçilerde yerimizi almalı ve saffımızı belirlemeliydik. İçinde olduğumuz bu durumda yine, o her zaman ki öngörüsü ve ileri görüşlülüğü ile önümüze düşen Genel Başkanımız, Liderimiz; Sayın Pevrul Kavlak, tam da burada yine Türk Metal Sendikasına yakışır bir hamle yapmış ve “KENDİ ÜRETTİĞİNİ TÜKET” kampanyasını başlatmıştır

YERLİ ÜRETİME DESTEK

Yerli üretime destek vererek, teşvik etmek ve işçimizin kendi ürettiği ürünü alarak aslında hem ülkeye hem de kendisine katkı sağlamayı hedeflemiştir. “HER FABRİKA BİR KALEDİR.” Şiarı ile ekonomik olarak yapılan bu savaşta fabrikaların birer kale gibi korunması hedeflenmiştir. Bizlerde Genel Başkanımızın açtığı bu yolda tam destek diyerek örgütlü olduğumuz tüm fabrikalarda firesiz bir şekilde kampanyayı büyütmeye çalışıyoruz ve büyütmeye devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki; üretim yaptığımız yerler ne kadar büyür ve gelişirse oralarda çalışıp evine rızkını götüren insan sayısı o kadar çok artacaktır. Ayrıca çalışan arkadaşlarımız daha az risk altında olacaklardır. Sendikamızın temel ilkelerinden olan “Üretmek, Kazandırmak ve Kazanmak” prensibi ile Kalelerimiz olan fabrikalarımıza sahip çıkacak ve ne fabrikalarımızı ne de vatanımızı kimseye teslim etmeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.