Kediler için müftülük ve belediyeye soruşturma

Kediler için müftülük ve belediyeye soruşturma

**Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ndeki 50’ye yakın kedinin belediye ekiplerince uyuşturucu iğne ile toplatılmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatılmasını istedi.

 

 

 

 

 

 

                                                                

Gebze Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği Geleneksel 23. Sünnet Şöleni için Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde yemek verildi. Yemek öncesi iddialara göre Gebze İlçe Müftülüğü ’nün talebi doğrultusunda külliyede bulunan kediler uyuşturucu iğne ile toplatıldı. Konuyla ilgili olarak gazetemizin haber yapmasının ardından Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu olayla ilgili olarak Gebze İlçe Müftülüğü ve Gebze Belediyesi’ne soruşturma başlatılmasını istedi. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada, “Gebze Çoban Mustafa Camii bahçesinde yıllardır gönüllülerce bakılan HAMİLE, anne ve yavru 50’ye yakın kedi, narkotik uyuşturucu ilaçlı oklu iğnelerle bu ilaçları uygulamaya görev ve yetkisi olmayan belediye ekipleri tarafından vurularak toplandı.

AYKIRI BİR VAHŞETTİR
Kedilerin, Gebze müftülüğü tarafından Gebze Çoban Mustafapaşa Camii'nde düzenlenen yemekli mevlit programı için müftülüğün talimatı ile toplatıldığı ifade edilmektedir. Belediye tarafından toplanan kedilerden bulunanların bir kısmı Kocaeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fevzi Bey tarafından bakımevine aldırılarak koruma altına alınmıştır. Bu caminin bahçesine sığınmış olan kedilerin, müftülük talebi ile Gebze Belediyesince vurularak toplanması, yüce Dinimiz İslam'a da aykırı bir vahşettir. Aynı zamanda İl Hayvanları Koruma Kurulu üyesi olan bir müftülüğün bu kedilerin toplanması için belediyeye müracaat etmesi kabul edilemez.

ADLİ İDARİ İŞLEM BAŞLATILSIN

Bu bağlamda; 1Kedilerin işkence edilerek, vücutlarına rastgele uyuşturucu oklar atılarak toplanması talimatını veren Gebze Belediyesi hayvan haklarından sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı, Veterinerlik Hizmetlerinden sorumlu Cevat Altıntaş ve yasa dışı uygulamada yer alan belediye personelleri hakkında soruşturma açılarak, 50 kedi için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ihlalinden dolayı idari para cezası kesilmesini, 2. Toplamada kullanılan narkotik uyuşturucu ilaçların uygulamasında, 5996 sayılı ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’ Madde 13 /3 ve TCK Uyuşturucu Madde suçları ilgili fıkralarının ihlali sebebi ile bu hükümler çerçevesinde bu ilaçların ‘Veteriner Hekim dışında görev ve yetkisi olmayan belediye görevlilerine uygulatılması’ , ‘araçlarda taşıtılması’ hususlarında, talimatı veren belediye yetkilileri ve görev ve yetkileri olmadıkları halde uygulayan, araçlarda taşıyan belediye görevlileri hakkında soruşturma açılarak, adli idari işlem başlatılmasını talep ediyoruz.

CİDDİ BİR VAHŞET

3. Cami avlusunda yaşayan kedilerin toplatılması talimatını verdiği ifade edilen Gebze Müftülüğünün, hayvanlara merhamet edilmesi konusunda yüce dinimiz İslam’ın kıyamete kadar geçerli hükümlerini ve İl Hayvanları Koruma Kurulu Üyesi olarak görev ve sorumluluklarını gözardı ederek, aksine belediyeyi böylesine bir vahşete teşvik etmesinden dolayı soruşturma açılarak, bu vahşetin ayrıca İl Hayvanları Koruma Kurulunda gündem maddesi olarak alınmasını talep ediyoruz. Yasaların ihlal edilmesinin yanı sıra ciddi bir vahşet olan bu durumun sorgulanmasının ve suçlular hakkında cezalandırma işleminin yapılmasının, Valilik Makamınızca vicdani bir görev olarak da kabul edileceğine inanıyoruz. Müracaatımıza ve yürütülmesini talep ettiğimiz soruşturmalara dair tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.” denildi.
Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.