“Kaza yol hipnozlu”

“Kaza yol hipnozlu”

 Çorum’un Osmancık ilçesinde bu sabaha karşı meydana gelen  ve 11 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı kazayla ilglii açıklamalarda...

 

Çorum’un Osmancık ilçesinde bu sabaha karşı meydana gelen  ve 11 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı kazayla ilglii açıklamalarda bulunan Karayolları Yol Güvenliği, Araştırma ve Danışmanlık Proje görevlisi, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği üyesi Aşır Altınöz, kazanın otobüs sürücüsünün, 'yol hipnozu'’ olma ihtimalinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Çorum’un Osmancık ilçesindeki kazayla ilgili olarak da görüşlerini belirten Altınöz, 11 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı otobüsün sürücüsünün 'yol hipnozu' na kapıldığından kaynaklı olduğuna söyledi.

SÜRÜCÜ DİNLENMELİ

Yol hipnozunun sürücünün fiziksel durumuyla alakalı olduğunu söyleyen Altınöz, yola çıkan sürücünün 2,5 saat sonra mutlaka 15-20 dakika esneme, gevşeme hareketleri yapıp dinlenmesi gerektiğini ifade etti. Aşır Altınöz, 4'üncü saatten sonra yol hipnozunun tekrar başlayacağını söyleyerek, ’’Bunu 4,5 saate çıkaramazsınız, eğer bunu yaparsanız, hipnoz zirve yapacaktır’’ dedi.

Yol hipnozu olan sürücünün 15 dakika içinde önünde, arkasında ve yanında ne oluyorsa hiç birinin farkında olamayacağını, sürücünün gözlerinin açık olduğunu belirten Altınöz, "Siz onun uyumadığını sanarak güvende olduğunuzu sanırsınız ancak o hipnozludur. Sürücü hipnozluysa, hız ile bağlantısı kesilir, ne kadar hızlı gittiğini, öndeki aracın durduğunu veya gittiğini anlayamaz’’ dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.