Kayıp-kaçak oranı azaldı”

Kayıp-kaçak oranı azaldı”

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık 22 Mart Dünya Su Günü  nedeniyle yaptığı açıklamada, Kocaeli bölgesinde yaptıkları çalışmalarla kayıp-kaçak oranında ciddi azalma olduğunu söyledi.

Sağlık açıklamasında özetle şunları ifade etti, “Şehrimizin yarınlarını düşündüğümüz için planlarımızı geleceğe yönelik yapıyoruz. Bugün suyumuz bize yeter ya da bugünkü altyapı bize yeterli olur gibi dar bir düşünceye asla sahip değiliz. Uzun yıllar boyunca şehrimizin su ihtiyacını karşılayacak olan Kandıra Namazgâh Barajı, bizim gelecek ve dolayısıyla insan odaklı çalışan bir kurum olduğumuzun en büyük göstergesidir. Şehrimiz için yeni barajlar inşa ediyoruz. Barajlarımızın üzerine (GES ve HES), İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri’mizde (BES) enerji santralleri kuruyoruz.

KÖRFEZE YÖNELİK PATIRIMLAR

Yine yaptığımız yatırımlar ile kayıp kaçak oranımızı hem yer altında hem de yer üstünde ciddi oranda azalttık. Böylece suyumuzu israf etmemenin gönül rahatlığı içindeyiz.
İzmit    Körfezi için yaptığımız yatırımlar ortada…”Körfez’i, işlettiğimiz 22 adet Atık Su Arıtma Tesisi ile kuşaklayarak atık sulardan koruyoruz ve bu kuşaklama kolektör hattının son aşaması olan Darıca Kolektör Hattı atık su arıtmada %100 atık arıtma oranını yakaladık. Atık suya yönelik yaptığımız yatırımlar ile bugün İzmit rahat bir nefes alıyor. Körfez’de her geçen gün artan canlı çeşitliliği ile yüzümüz gülüyor. Mavi bayraklı plajlarımızda  vatandaşlarımız yazın sıcağından serinleme fırsatı buluyor.
Geçtiğimiz haftalarda tanıtımlarını yaptığımız Kullar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ve  Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi de bizim suyumuza, çevremize ve şehrimize yaptığımız en önemli hizmetlerden biridir.
Bu düşüncelerle “22 Mart Dünya Su Gününü” kutluyor daha güzel bir gelecek için suyumuzun kıymetini bilelim diyorum.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.