Kaya: İYİ Parti’nin aday  çıkartmasına karşı değiliz

Kaya: İYİ Parti’nin aday çıkartmasına karşı değiliz

CHP Çayırova İlçe Başkan adayı Selahattin Kaya, Millet İttifakı gündemli toplantıda baklayı ağzından ek söz istediğinde çıkarttı: “İYİ Parti’nin güçlü bir adayla seçime girmesi işimize geliyor.”

Millet İttifakı’nın Çayırova ayağında tek bileşeninin Çayırova olmadığı tıkanmada durum belirsizliğini koruyor. CHP Çayırova İlçe Örgütü yönetiminin yanı sıra İl Başkanlığı ve milletvekillerinin de karşı olduğu ama, “Olmayacak” diye kesin açıklamada bulunmadığı ittifak, CHP Çayırova İlçe Örgütü’nde olağanüstü gündem oldu. Dün akşam CHP Çayırova İlçe Örgütü’nde gerçekleşen toplantıda Belediye Başkan Adayı Selahattin Kaya ağzındaki asıl baklayı toplantının sonunda ek söz alarak çıkarttı:

12 bin oyu AKP’den alıp

kazanma bandını çekecek

“Partimizin AK Parti ile yarışa dahil olması için nasıl yol izlenmesi gerektiğini gruplar halinde tartışıyoruz. Benim ve bu grupların ortak kanaati şudur. İYİ Parti’nin güçlü bir adayla seçime girmesi işimize geliyor. 12 bin oyu AKP’den alacak ve kazanma bandını 29, 30’lara çekecek. Bu şekilde bir durum ortaya çıkarsa İYİ Parti’nin aday çıkarmasına karşı değiliz.

CHP’nin İYİ Parti çatısına

evrilmesi yanlış

CHP geçmişte iki dönem belediyeyi almış, kültürü, kökü olan bir parti. Böyle bir durumda CHP’nin İYİ Parti çatısına evrilmesini doğru bulmuyorum. Sizlere teşekkür ediyorum. Örgütüme güveniyorum. Her CHP’li CHP’ye oy vermeyen bir komşusunu, CHP’ye oy vermeye ikna ederse kazanacağıma inanıyorum.”

Toplantıda sözlerine, “Bundan 45 gün önce bir o kadar zor ve bir o kadar onurlu görev verildi. Meşakkatli bir yol, zor bir görev. Bunun bilinciyle ilk günden çalışmaları hızla sürüyor” diyerek başlayan Kaya şunları kaydetti:

Tepkileri oya çevirmek

için elden gelen yapılmalı

“Modası geçmiş çalışmalar yerine daha etkili yöntemler bulmalıyız. Sayın Akar’ın (kendisinden önce söz alıp söyledi) doğru bulmadığı yöntemi, ‘Bir defa olsun, gelmedi demesinler’ diye bir defaya mahsus uygulamak üzere yola çıktık. Günde 7-8 kilometre yürüyoruz. Bu şekilde nabız tutmaya çalışıyoruz. Kriz esnafın belini bükmüş. Bir kişi gördüm etkilenmeyen, muhtemelen çalışandı. Tepkileri oya çevirmek için elden gelen yapılmalı.

Onlara belediye başkanı

seçtiklerini anlatmalıyız

Yerel seçim, genel seçime dönüştürülmemeli. Seçmen Erdoğan’a âşıktır, Bahçeli’yi çok seviyordur. Bu seçimde her kime oy verirse versin, belediye başkanını seçecek. Bunu böyle anlatınca, onlara daha kolay dokunma şansı oluyor.

Danışma kurulu, sandık kurulları, geçmiş dönem sandık sorumluları, iç dinamiklerle gerekli çalışmaları yaptık.

Her mahallede Selahattin Kaya gönüllüleri

CHP üyesi olmayan 80 kadınla bir araya geldik. 60’ı hiç kapımızı çalmamışlar. Her mahallede 8-10’lu gruplar CHP adayını konuşuyorlar. Zaman zaman konuştuklarını duyuyor, mutlu oluyorum. Hedefimiz CHP’yi iktidar yapmak.

CHP sahada geziyor ama İYİ Parti ortada yok

Bu konuya değinmek istemiyordum ama 24 Haziran’da İYİ Parti’nin Çayırova’daki oyu Kocaeli’deki en düşük iki ilçenin oyuna eşit. Yani yüzde 5.5 oyu var. İttifak kurduğumuz İYİ Parti’yi çok yaralamak derdinde değilim ama örgütü olmayan, sandık başlarında görev alacak partilisi olmayan, parti aidiyetinin henüz oluşmadığı bir parti. Bununla ilgili onları eleştirmek de doğru değil. Yeni kurulmuş, gerekli örgütlenmelerini tamamlayamamış bir parti. CHP sahada geziyor ama İYİ Parti bugüne kadar sahaya çıkamamış.

Lütfü Türkkan’ın Çayırova

söylemini dahi paylaşmadılar

CHP’nin, belediye meclis üyelerinin gündeme getirdiği, bizlerin Çayırova Belediyesi ile ilgili yolsuzluklarıyla ilgili sizin (Haydar Akar) konuşmanızdan sonra Sayın Lütfü Türkkan da Meclis’te bir konuşma yapmıştı. Onu dahi İYİ Parti İlçe Başkanının, bir yöneticisinin sosyal medyadan paylaştığını dahi görmedim. Ama ben Lütfü Türkkan’ı arayıp Çayırova’nın sorununu gündeme getirdiği için kendisine teşekkür ettim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.