Kariyer Ve Girişimcilik Zirvesi GYTE’de gerçekleştirildi

Kariyer Ve Girişimcilik Zirvesi GYTE’de gerçekleştirildi

 Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve Nüsha Yayıncılık tarafından organize edilen Kişisel Gelişim...

 

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve Nüsha Yayıncılık tarafından organize edilen Kişisel Gelişim ve Kariyer Zirvesi GYTE İşletme Afisinde gerçekleştirildi.

Etkinlikte sözü alan Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş; Katılımcılara kimlerin girişimci olmak istediğini sordu.  Girişimci olmak isteyen öğrencilere yapmak istedikleri projeleri sordu. Öğrencilerin verdikleri yanıtlarla devam eden söyleşide Durmuş; Eğer girişimci olmak istiyorsanız iyi bir fikir,  iyi bir iş planı ve tabii ki iyi bir ekip ile yola çıkmanız gerekir dedi.

Katılımcılara  “KOSGEB”, TÜBİTAK ve AB desteklerinden bahseden Durmuş, “Melek Yatırımcı” kavramına da vurgu yaptı. Durmuş, Türkiye’de melek yatırımcılık gelişiyor. Yani girişiminize yatırım yapacak iş adamı ve melek yatırım ağları sayısı artıyor. Ama burada önemli bir nokta var. O da projenizi doğru kurgulamak yani planlamanızı doğru yapmanız.

Bir fikre körü körüne bağlanmamak gerekir. Sizin için çok önemli gibi görünen bir proje çoğu zaman uygulanabilir ve sürdürülebilir olmayabiliyor” dedi.

HAYAT SİZE SUNULAN BİR ARMAĞANDIR

 

Eğitime de vurgu yapan Durmuş, “Hayalleriniz olsun ama bir diplomaya sığmayacak kadar geniş, sizler ağırlıklı olarak mühendislik ve teknik eğitim alan bir üniversitenin öğrencilerisiniz. Bu bilgileri nasıl olurda fark yatan bir değere dönüştürürüm diye düşünmeniz lazım. Doğum, yaşam ve ölüm tabiatın realitesidir. Sizin bu sürecin içini nasıl doldurulduğunuz ve bıraktığınız ya da bırakamadığınız etki ise sizin realitenizdir. Hayat size sunulan bir armağandır. Başkalarının ayak izlerini takip ederek ömrünüzü tüketmeyin” şeklinde konuştu. İletişim Uzmanı Ozan Ertuğrul, Sunucu ve Avukat Beliz Özkan, Marmara Üniversitesi Basın Danışmanı Harun Korkmaz’ın etkili sunum üzerine yaptıkları konuşmalarla devam etti. Soru cevap bölümüyle sıcak ve samimi bir havada geçen söyleşinin sonunda IEEE Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.