Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

KARİYER HATASI!

KARİYER HATASI!

Gebzespor son iki sezonda Mehmet Akdemir, Özgür Demirtaş gibi yerli ve genç statüsündeki teknik direktörlere şans verdi. Zaman zaman Erol Çağlın şans buldu. Daha öncede Eyüp Tutçuoğlu'na görev verilmişti. Bu bölgede biraz kişilikli ve nitelikli hocaların yolu Gebzespor'dan geçti. Onlar için kariyerlerinde büyük fırsattı. Ne kadar doğru değerlendirdikleri görevlerinin kısa sürmesiyle orantılıydı. Kimse yerli hocalara görev vermediniz diyemez. Kulübün içinde bulunduğu sorunlarla, saha sonuçlarını birbirinden ayrı tutmak gerek. Hocalığın yüzde 80'ni doğru oyuncu grubu oluşturmak, takım içi rekabet ve adaleti sağlamak ve başarılı sonuçlar almaktır. Maç sonunda tabelada üstün olmadığın sürece iyi insan olmanın hiçbir önemi yoktur.

Özgür Vurur'un gidişi oldukça yanlıştı. Birinci problem kesinlikle para değildi. O işin bahanesiydi. Belliki içeride huzur yoktu. Arkasına bakmadan gideceği sebepler mutlaka çok güçlü olmalıydı. Birileri bu ayrılıkta Gebzespor menfaatleriyle değil, şahsi egosuyla haraket etmiştir. 8 maçta sıfır galibiyetin sorumlusu Özgür Vurur'un gidişine zemin hazırlayanlardır. Çok ilginçtir ciddi bir yapı bu ayrılık sürecini sorgulayamadı. Yapılan yanlıştır diyemedi. Kim kaybetti. Yine bizim Gebzespor. Bu kısa sürede hocalığı, kişiliği ve duruşuyla iz bırakan, şampiyon hoca olan Özgür Vurur'un arkasından göreve gelme riskini göze olmak Özgür Demirtaş için kariyer hatasıydı.

Gebzespor macerasına bu kez 2-0 geriden başlamıştı. Akademi gibi büyük bir projenin başında olmak. Oradan A takıma oyuncular yetiştirerek bir yıl daha konumunu ve kredisini güçlendirmek daha doğru olurdu. Biraz da eski öğrencilerinin Gebzespor'da olması, onlara inanması A takımda görev almayı kabul etmesinde etkili olsa da hiçbir şey eskisi gibi değildi. Şile maçı hariç ilk 5 haftada rakiplerine sahayı dar eden savaşan, doğru futbol oynayan takıma ne oldu da son 8 haftada maç kazanamayacak duruma geldi. Gebzespor formasının değerini bilmemek futbolcular içinde bir kariyer hatasıdır. Camia da değişmeyen zihniyetlerle hocalık boşluğu her zaman olur. Özgür Demirtaş sonuç ne olursa olsun büyük bir değer, üst düzey karekterdir. Yolu daima açık olsun. Saygılarımla.

Bu yazı toplam 8107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi