Kardeş şehir Maryland ticaret işbirliği

Kardeş şehir Maryland ticaret işbirliği

Kocaeli’nin kardeş şehri Amerika Birleşik Devletleri Maryland Eyaletinden Üniversite Rektörlerinden oluşan bir heyet Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak ilimizde bir dizi temaslarda bulundular.

2-123.jpg

Bu bağlamda Maryland Eyaleti’nde bulunan üniversitelerin rektörleri, Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'nde çeşitli alanlarda işbirliği yapmak üzere görüşmeler gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ın da hazır bulunduğu görüşmelerde birçok işbirliği kararı alındı.

ÖĞRETİM ELEMANI VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

Görüşmelere Maryland Loyola Üniversitesi Rektörü Rev. Brian F. Lınnane, S.J, Capitol Teknoloji Üniversitesi Rektörü Bradford L. Sims, Maryland Independent Üniversitesi Rektörü Tina M. Bjarekull, Maryland Baltimore Üniversitesi Rektör Yardımcısı Philip J. Rous, Maryland Eyaleti Yüksek Öğretim Komisyonu Başkanı Anwer Hasan, Türk-Amerikan Ulusal Yürütme Kurulu Başkan Yrd. Günay Evinch ve Maryland College-Park Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ahmet H. Aydilek, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Ata katıldı. Yapılan ziyaretler ve görüşmelerde, işbirliği konuları arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi kararı alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.