Karaosmanoğlu’nun Dilovası turu

Karaosmanoğlu’nun Dilovası turu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası ilçesinin Demirciler, Köseler, Tepecik, Çerkeşli köylerinin yanı sıra Tavşancıl’da vatandaşların yanı sıra esnaflarla da bir araya geldi.

el.jpgtavşancil5784.jpg

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut’un da yer aldığı ziyaretler ilk olarak Demirciler köyünden başladı. Köy Muhtarı Şahin Kot tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu ve beraberinde ki heyet yenilenen alt ve üst yapının son durumu hakkında bildi aldı. İçme suyu hatlarının da yenilenmesiyle önemli bir eksikliğin giderildiğini burada belirten Karaosmanoğlu, vatandaşlarla ve esnaflarla yakından ilgilendi. Doğalgazın da gelmesiyle Demirciler köyünde yaşayan vatandaşların yaşam koşullarının çok daha iyi seviyelere geldiğini de söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Tüm gayretimizin hizmetlerimizle vatandaşımızın mutlu olmasıdır” ifadelerini sarf etti.

Demirciler köyünde verilen her hizmet içim teşekkür eden vatandaşlar ise Karaosmanoğlu’nun kendilerini her fırsatta ziyaret etmesinden duydukları memnuniyeti de ifade ettiler.

“ŞEHİRDE NE VARSA KÖYLERİMİZDE DE O OLACAK DEDİK”

Köseler Köyü Muhtarı Selami Toklar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ikinci ziyaretinde doğalgazın geldiği alt yapı çalışmalarının devam eden kısımlarında inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu, köylerimizde ki hayatın ve huzurun kent merkezlerinde imrenildiğini ifade ederek, “Şehirde ne varsa köylerimizde de o olacak dedik. Bunun gereği olan alt yapılarımızı yaparken, doğalgaz ve kanalizasyon gibi önemli yatırımlarla su şebekelerimizi yenileme çalışmamız devam ediyor. İnşallah Köseler köyünde bu çalışmalarımız bittikten sonra üst yapıyı da tamamlayacağız. Tertemiz ve pırıl pırıl bir Köseler köyü vatandaşımızın huzuruna huzur katacak” şeklinde konuştu. Tarım ve hayvancılık konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden de bahseden Karaosmanoğlu, “Köylerimizde ki üretime ve yatırıma destek vermek için projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz” dedi.

 TEPECİK VE ÇERKEŞLİ

Tepecik ve Çerkeşli köy ziyaretlerinin ardından günün son durağı olan Tavşancıl’a da geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İmar Barışı hakkında başvuru yapılması gereğini bir kez daha yineleyerek 31 Ekim’in son başvuru tarihi olduğunu da söyledi. İmar Planlarının yapılması ve köylerin kendi öz yapısını koruyarak gelişimine devam etmesinin öneminden de bahseden Karaosmanoğlu, “Kültürel ve spor tesislerin varlığını köylerimizde önemsiyoruz. Bunun için gerekli adımları attık, atmaya da devam ediyoruz. Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza dönük projelere ağırlık veriyoruz. Meslek edindirme kurslarının yaygınlaşması adına da resmi kurumlarımızla ortak hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.