Karaosmanoğlu, KOGSAB Yönetimini ağırladı

Karaosmanoğlu, KOGSAB Yönetimini ağırladı

Geçtiğimiz aylarda başta Kocaeli Valisi Ercan Topaca olmak üzere Kocaeli ve Gebze'nin önde gelen isminin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Kocaeli...

Geçtiğimiz aylarda başta Kocaeli Valisi Ercan Topaca olmak üzere Kocaeli ve Gebze'nin önde gelen isminin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği (KOGSAB), Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Karaosmanoğlu, ağırladığı konularına yaptığı açıklamada KOGSAB’ın kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi

BAŞKAN HÖBEK "SIKINTILARIMIZI GÜÇBİRLİĞİ İLE AŞACAĞIZ"

KOGSAB Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Höbek, Başkan Yardımcısı İsmail Kadı, Genel Sekreter Erol Polat, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Üner, Suat Selim Malkoç ile üyelerden Ekrem Meral ve Bülent Kömürcü’nün katıldığı ziyarette KOGSAB Başkanı Kenan Höbek, birliğin hem Kocaeli hem de Gebze basının da çok şey değiştireceğini ve bu birlikteliğin gazete sahiplerinin ekonomisne de katkı sağlayacağını belirtti. Höbek, "Yerel basının yaşadığı maddi sıkıntılar herkesçe bilinmekte. Böyle bir ortamda ise bağımsız habercilik yapmak çabasında olan gazeteler hemen ekonomik abluka altına alınmakta. Biz KOGSAB olarak bundan sonra sıkıntılarımız güçbirliği ile aşacağız. Niceliğe değil niteliğe önem vererek doğru gazetecilik yapacağız" dedi.

"HER MEDYA KURULUŞUNA EŞİT MESAFEDEYİZ"

KOGSAB ile ilgili, Başkan Kenan Höbek ve yönetim kurulundan bilgi alan Karaosmanoğlu, "Yerel basının doğru işlere imza atması adına gerekli disiplini sağlamak için, KOGSAB çok önemli bir adım. Bu kuruluşun hayata geçmesinde emek sahibi olan herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra KOGSAB üyelerinin taleplerini dinleyen Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin her basın organına eşit mesafede yaklaşmadığı eleştirisine "Elimden geldiğince hiçbir basın organını diğerinden ayırmıyoruz. İzmit basınını da Gebze basınından ayırmıyoruz. Belediye olarak reklam ve tanıtım işlerinde herkesten teklif alıyor ve en uygun ve kıymetli olanını kabul ediyoruz."dedi. Reklam ücretleri konusunda ise gazetelerin, sayfa sayısının ve tirajlarının dikkate alındığını ifade eden Karaosmanoğlu, demokrasilerin gelişmesinde en önemli ayağın bağımsız medya olduğunu da dile getirerek, "Gazetelerimizin birilerinin kalemi haline gelmesine sonuna kadar karşıyız. Eminim ki KOGSAB da bu tarz sözde gazetecilerin karşısında olacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.