KARADENİZ İNADI KEÇİ İNADINI YENDİ

KARADENİZ İNADI KEÇİ İNADINI YENDİ

İnsanlık ölmedi! Keçi kurtarma operasyonu mutlu sonla bitti.

Gebze Rota Gezi Kulübü’nün gezginleri keşif için gittiği İznik Tacir Köyü kanyonunda örnek bir davranışa imza atarak insanlığın ölmediğini gösterdi.

İnsanın yürümekte zorlandığı dağlık ve yamaç olan zorlu parkurda uzun süre mahsur kalan keçi ve yavrusuna su ve yiyecek veren Ali Kavaklı, Uğur Temiz ve Ali Kemal Kol anne keçi ve yavrusunu büyük bir insanlık örneği gösterip kurtararak, sahibine verilmek üzere köy halkına teslim edildi.

3 KM SIRTINDA TAŞIDI

Aslen Artvin’li olan Gebze’li iş adamı Ali Kavaklı’nın keçiyi kurtarmak için ortaya koyduğu mücadele tek kelimeyle muhteşemdi.

Yaklaşık 40 kilo olan Keçiyi omuzuna atıp 3 km sırtında taşıyan Ali Kavaklı keçiyi dinlenmek üzere bırakınca inatçı karakteriyle bilinen keçi yeniden ormanlık alana kaçtı. Bu kez devreye Karadeniz inadı girdi.  Ali Kavaklı büyük uğraşlar sonunda keçiyi yeniden yakalayarak yavrusunun yanına getirdi. Günümüzde az rastlanan özverisi ve hırsıyla taktir toplayan Ali Kavaklı: ‘Hayvanlarda bir can taşıyor, yavrusuyla birlikte yaşama mücadelesi verirken seyirci kalmaya yüreğim el vermedi. Hayvanlara merhamet etmeyene yüce Allah rahmet etmez’ dedi.  HABER/GÜVEN ÇAĞLAYAN

dsc_2441.jpgdsc_2451.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.